Baleset

Két személyautó összeütközött, a balesetben ketten meghaltak

Tagadja az aranylabdás futballista, hogy köze lenne a terrorszervezethez, pert indított a belügyminiszter ellen

| Szerző: hirado.hu
A volt francia válogatott labdarúgó, Karim Benzema rágalmazási pert indított Gérald Darmanin francia belügyminiszter ellen, miután a politikus azt állította, hogy a 2022-es aranylabdás sportoló köztudottan kapcsolatban áll a Muszlim Testvériség nevű iszlamista szervezettel.

A 36 éves, jelenleg Szaúd-Arábiában futballozó Benzema azt állítja, hogy soha, semmilyen formában nem állt kapcsolatban a Muszlim Testvériséggel, sem – tudomása szerint – senkivel, aki a szervezet tagjának vallja magát. Benzema azt is állítja, hogy a hírneve miatt politikai játszmák eszközeként akarják felhasználni őt – számolt be az AFP francia hírügynökség.

Darmanin, aki jelenleg Réunion szigetén tartózkodik egy közelgő trópusi ciklon miatt, egyelőre nem reagált Benzema beadványára.

Darmanin tavaly októberben úgy nyilatkozott a CNews francia konzervatív tévécsatornának, hogy Benzema „közismerten kapcsolatban áll a Muszlim Testvériséggel, ezt mindannyian tudjuk”.

A francia belügyminiszter, aki biztonsági kérdésekben hagyományosan keményvonalas, később rátett erre még egy lapáttal, amikor egy rádióinterjúban azt mondta: Benzema „rendkívül szelektív módon ugyanazt a beszédmódot használja a közösségi médiában, mint a Muszlim Testvériség”. 

Kapcsolódó tartalom

A Muszlim Testvériséget 1928-ban alapították Egyiptomban azzal a céllal, hogy a hit elvén egyesítse a világ muzulmánjait. A szervezet azóta kiterjedt tagságra tett szert az arab világban és Észak-Afrikában, az európai országok többségében azonban a terrorizmust támogató szervezetként kezelik.

Benzema ügyvédje, Hugues Vigier a RTL francia rádióadónak úgy nyilatkozott, hogy

a Real Madrid korábbi sztárja egy átlátszó kommunikációs trükk célpontjává vált.

A 36 éves francia támadó, aki 2022-ben Aranylabdát kapott, gyakorló muszlim, aki a ramadán idején böjtöl, és a közösségi médiában sem rejti véka alá a hitét – számolt be a Politico.

Kiemelt kép: Karim Benzema francia válogatott labdarúgó, a Real Madrid játékosa vehette át az év legjobbjának járó Aranylabdát a párizsi Chatelet Színházban rendezett gálán 2022. október 17-én (Fotó: MTI/EPA/Mohamed Badra)

Ajánljuk még