Aktuális

Vasárnap hajnalban óraátállítás! Így módosul egyes vonatok és buszok menetrendje

Irán csapásokat mért egy dzsihadista szervezet bázisaira Pakisztánban

Drón- és rakétacsapásokat mért Irán a szomszédos Pakisztánban a Dzsais al-Adl dzsihadista szervezet két fontos bázisára – jelentette kedd este a Tasnim iráni hírügynökség a Telegramon.

Az Irán és az Egyesült Államok által is terrorszervezetnek tekintett, szunnita militánsokból álló Dzsais al-Adl korábban több délkelet-iráni merénylet elkövetőjeként is jelentkezett. A szélsőséges csoport az iráni Szisztán-Beludzsisztán tartomány függetlenségéért küzd. Azon a területen az emberek többsége az iszlám szunnita ágát követi, miközben Irán a síita iszlám központja.

A pakisztáni külügyi tárca közleményt tett közzé, amelyben megerősítette a támadás tényét. Az iszlámábádi vezetés a pakisztáni légtér indokolatlan megsértésének nevezte a támadást, amelynek két gyermek esett áldozatul és három ember megsebesült. „Pakisztán szuverenitásának megsértése teljességgel elfogadhatatlan és súlyos következményekhez vezethet” – olvasható az állásfoglalásban.

Kapcsolódó tartalom

Irán hétfőn éjszaka az észak-iraki kurd régió székhelyén, Erbílben lévő izraeli „kémközpontokat” lőtte rakétákkal, amelyek az amerikai konzulátus közelében csapódtak be. Irán ezenkívül az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez köthető célpontokat is támadott Szíria északi részén.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még