Aktuális

Lovagias felajánlásnak hitte, lépcsőházában rabolták ki a budapesti asszonyt

Hidvéghi Balázs szerint Brüsszel kettős mércét alkalmaz

Kettős mérce alkalmazásával vádolta Brüsszelt Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője Facebook-oldalán kedden közzétett bejegyzésben.

A politikus közölte: a Tusk-kormány hetek alatt szétverte a lengyel jogállamot. Mégsem indul egyetlen eljárás sem Brüsszelből. Kizárólag azért, mert a haverjuk teszi ezt. Pedig, a korábbi jobboldali kormány idején ehhez az üres vádaskodás is elég volt. Ezzel szembesítettem ma a Parlament plenáris ülését és a Bizottságot – fogalmazott.

A poszthoz kapcsolódó, európai parlamenti felszólalást összegző videóban Hidvéghi Balázs megdöbbentőnek nevezte azt a csöndet, ami az Európai Parlament és az Európai Bizottság részéről kíséri „a jogállamiság égbekiáltó lengyelországi megsértését”.

Kapcsolódó tartalom

A Tusk-kormány politikai bosszúhadjáratot indított ellenfelei ellen, lábbal tiporja a jogállamiság, a demokrácia elveit, olyan független szervezeteket támad, mint a média vagy a bíróságok – fogalmazott a politikus, hozzátéve, az Európai Parlamentben „még csak egy kérdés sem hangzott el ezzel kapcsolatban”, nincsen kommentár, senki nem fenyeget a hetedik cikkely szerinti eljárással.

Ez iskolapéldája a jogállamisággal kapcsolatos kettős mércének – fogalmazott felszólalásában a Fidesz EP-képviselője, aki azt hangsúlyozta, akkor is szót kell emelni a jogsértés ellen, ha azt egy barát követi el.

Kiemelt kép: Donald Tusk lengyel miniszterelnök (Fotó: MTI/EPA/PAP/Pawel Supernak)

Ajánljuk még