Aktuális

Hazánk biztonsági helyzetéről tájékoztatta a köztársasági elnököt a honvédelmi miniszter

Földcsuszamlás Kolumbiában – sok az áldozat és a sebesült

Legkevesebb harminchárman meghaltak egy földcsuszamlásban Kolumbiában – közölte szombaton a dél-amerikai ország kormánya.

A szerencsétlenség pénteken történt egy őslakosok lakta területen, az áldozatok többsége gyermek – írta az X mikroblog portálon Francia Márquez alelnök.

A második legnagyobb kolumbiai várost, Medellint Chocó megye székhelyével, Quibdóval összekötő utat átmenetileg lezárták, mert több földcsuszamlás megrongálta – közölte a kormányzó hivatala.

Korábban úgy vélték, hogy mintegy harmincan rekedtek a sártömegek alatt.

A közösségi portálokon és a televíziókon sugárzott felvételeken látni lehetett, amint a hegyoldalról az útra zúduló föld autókat temet be. A katasztrófavédelem szerint harmincöt sérültet szállítottak kórházba.

Kapcsolódó tartalom

Egy helyi vezető elmondta, hogy sokaknak sikerült kiszállni a gépkocsijukból és egy házba menekülniük Carmen de Atrato település közelében, de ott egy újabb földcsuszamlás betemette őket. A Csendes-óceán partján fekvő, trópusi erdő borította Chocó megyében nagy mennyiségű csapadék hullott le az elmúlt huszonnégy órában.

A rendőrség közölte: a mentésben együtt dolgoznak a mentőkkel és a katasztrófavédelemmel.

Mintegy ötven katona is a helyszínre érkezett, hogy részt vegyen az eltűntek utáni kutatásban. Gustavo Petro elnök minden rendelkezésre álló segítséget megígért az X-en Chocó megyének.

Kiemelt kép: MTI/EPA/EFE/Kolumbiai rendőrség

Ajánljuk még