Időjárás

Egészen más arcát mutatja a tavasz

Elsült a szögbelövő, az orvosok szerint is csodával határos a férfi döbbenetes esete

| Szerző: hirado.hu
Nem viselt védőszemüveget, horrorbaleset lett a vége.

Nem mindennapi baravúrt kellett végrehajtania a sebészenek, miután egy építkezésen dolgozó férfi egy meghibásodott szögbelővő miatt a sürgősségin találta magát. Az orvosok egy három centiméteres szöget távolítottak el egy férfi agyából, miután az véletlenül a szemén keresztül ékelődött be.

A férfi nem viselt védőszemüveget munka közben, amikor pedig az elektromos szerszámgép leáltt, szembe fordította, hogy megvizsgálja a hiba okát, ekkor azonban véletlenül esütötte azt.

Az eset részletei egy malajziai orvosi folyóiratban jelentek meg, mely egyébként valóságos orvosi csoda, hiszen a 30 éves férfi túlélte a sérülést, bár ideiglenesen elvesztette a látását.

A koponya röntgen- és CT-vizsgálata kimutatta, hogy a szög behatolt az agy homloklebenyébe, ami a mozgás és a nyelv szempontjából létfontosságú terület.

Kapcsolódó tartalom

A lövedék milliméterekkel kerülte el a bal szemgolyóját, de így is áthatolt az agya elülső részén, és eltörte a szemgödrét. Csodával határos módon a sebészi csapatnak sikerült teljesen eltávolítaniuk a szöget, és a beteg nem szenvedett sem idegsérülést, sem a szemét nem vesztette el.

A férfi öt napot töltött az intenzív osztályon, mielőtt hazaengedték. Hogy jelenleg milyen az állapota, azt sajnos nem tudni, mivel a baleset után visszautazott a hazájába, de a legutolsó vizsgálatok szerint a bal szemén át nem érékelte rendesen a fényt, valamint tökéletesen nem tudta lehunyni a szemhéját sem.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még