Gyász

Elhunyt Gát György

Peking szorosabb kapcsolatokra törekszik az Európai Unióval

Kína kész megerősíteni kapcsolatait Európával – jelentette ki Hszi Csin-ping kínai elnök pénteken Alexander De Croo belga miniszterelnökkel folytatott pekingi találkozóján.

De Croo csütörtökön érkezett Kínába, hogy részt vegyen az új pekingi belga nagykövetség felavatásán.

Kapcsolódó tartalom

Kína kész együttműködni az Európai Unióval annak érdekében, hogy az új évben előmozdítsa a Kína és az unió közötti kapcsolatok folyamatos fejlődését” – mondta Hszi De Croonak, amikor a két vezető a pekingi Nép Nagy Csarnokában tartott megbeszélést.

A kaotikus nemzetközi helyzetre való tekintettel több hidat kell építeni Kína és Európa között” – jelentette ki Hszi, hozzátéve, hogy a két félnek közösen kell előmozdítania a világbékét, a stabilitást és a jólétet.

De Croo pénteken az X-en azt írta, hogy Li Csiang kínai miniszterelnökkel is találkozott, hogy megvitassák a közös kihívásokat, mint például az éghajlatváltozás, a szabályokon alapuló nemzetközi rend védelme vagy a jövőbeli világjárványok megelőzése.

Kapcsolódó tartalom

A találkozó egybeesett a kínai vámhatóság pénteki közleményével, aminek értelmében feloldották a Belgiumból származó disznó- és sertéstermékekre vonatkozó ötéves tilalmat, amelyet az afrikai sertéspestis 2018-as kitörése miatt vezettek be.

A Kínába exportált belga disznó- és sertéstermékeknek meg kell felelniük a törvényben előírt ellenőrzési és karanténkövetelményeknek” – közölte közös közleményben a vámügyi főigazgatóság és a mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztérium.

Ajánljuk még