Aktuális

Fegyveres férfi ejtette túszul egy busz utasait Rio de Janeiróban

A történelem során eddig mindössze egyszer volt rá példa, most ismét megtörtént

| Szerző: hirado.hu
A szerencsés turisták történelmi pillanatnak lehettek tanúi.

A világ legritkábbjának tartott Omura-bálnapárt január elején a turisták a Thaiföld déli részén található Phuket közelében vették észre hajókázás közben.

A videófelvétel tanúsága szerint az emlősök egyike szürke, a másik fehér színű volt. A felvételen látható, amint a két bálna egyike, a turisták legnagyobb meglepetésére közvetlenül a hajótest mellett úszik el, majd egy pillanatra kibukkan a vízből és kisebb páraoszlopot fúj ki. A másik bálnát a hajó közelében vették videóra.

A turisták a felvételt a ThaiWhales nevű környezetvédő szervezettel osztották meg, amely a Facebook-oldalán elérhetővé tette.

A szervezet munkatársa szerint a csodálatos állatokat Thaiföldön először sikerült megpillantani, és a világon eddig mindössze egyszer kapták őket lencsevégre.

Kapcsolódó tartalom

Az Omura-bálna a legkésőbb felfedezett bálnafaj, először 2003-ban a Nature című brit természettudományos szakfolyóiratban írták le. Az emlősökről annyira kevés információ áll rendelkezésre, hogy állományukat máig nem sikerült számszerűsíteni.

Forrás: Daily Mail

A kiemelt kép illusztráció. (Forrás: Shutterstock)

Ajánljuk még