Aktuális

Szentkirályi Alexandra a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje

Az amerikai és brit erők megsemmisítették a húszik támadó drónjait a Vörös-tengeren

Az amerikai és brit erők megsemmisítettek 18 drónt és három rakétát, amelyeket húszi lázadók indítottak egy „összetett” támadásban a Vörös-tengeren kedd este – közölte az amerikai hadsereg.

Az amerikai hadsereg központi parancsnoksága (Centcom) közölte, hogy az Irán által támogatott húszik összetett, Irán által tervezett támadást indítottak a Vörös-tenger déli részén drónok, hajó elleni cirkálórakéták és egy hajó elleni ballisztikus rakéta felhasználásával.

Kapcsolódó tartalom

A drónokat és a rakétákat az Eisenhower amerikai repülőgép-hordozóról, három amerikai rombolóról és egy brit hadihajóról, a Diamondról bevetett vadászgépek lőtték le

– derült ki a Centcom közleményéből. A tájékoztatás szerint a támadások során nem keletkeztek károk vagy áldozatok.

A Vörös-tengeren állomásozó nemzetközi erők újabb biztonsági incidensre reagáltak a húszi lázadók ellenőrzése alatt álló Jemen északi partjainál – közölte korábban a brit tengerbiztonsági hivatal, az UKMTO.

A beszámoló szerint: „az UKMTO információt kapott egy, a jemeni Hodeida kikötőjétől mintegy 50 tengeri mérföldre nyugatra történt incidensről, amelyben drónok vettek részt. A koalíciós erők reagáltak” – közölte a brit ügynökség, azt tanácsolva a hajóknak, hogy legyenek óvatosak.

Kapcsolódó tartalom

A brit védelmi miniszter, Grant Shapps kedd este bejelentette, hogy egy másik fregatt, a Richmond már úton van a Vörös-tengerre, hogy elhárítsa a húszi támadásokat.

A kedd esti támadás volt a 26., amely január közepe óta a kereskedelmi hajózást célozta meg a Vörös-tengeren – közölte a Centcom.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még