Időjárás

Egészen más arcát mutatja a tavasz

Sinéad O’Connor természetes halállal halt meg

A tavaly 56 évesen elhunyt Sinéad O’Connor ír énekesnő természetes halállal halt meg – közölte kedden a londoni Southwark kerület halottkémi hivatala, hozzátéve, hogy a maga részéről nem vizsgálódik tovább.

Sinéad O’Connorra londoni házában 2023. július 26-án találtak rá eszméletlenül, majd a kiérkező rendőrök halottnak nyilvánították. Halálának okát akkor még nem közölték, csak annyit, hogy holttestét felboncolják. A rendőrség nem talált semmilyen gyanús körülményt az énekesnő halálával kapcsolatban.

A dublini születésű, extravagáns viselkedéséről is ismert énekesnő a popzene történetének egyik híres lázadója volt.

1990-ben vált világszerte ismertté a Nothing Compares 2 U című dallal, Prince szerzeményével, amely első lett a Billboard Music Awards slágerlistáján.

Sinéad O’Connor tíz stúdióalbumot készített, saját lemezei mellett számos projektben vett részt. Kétszer is nevet változtatott: 2017-ben Magda Davittre, majd 2018-ban az iszlám hitre való áttérésekor Shuhada Sadaqatra, de továbbra is Sinéad O’Connor néven lépett fel.

Kapcsolódó tartalom

Az ír énekesnő többször adott koncertet Budapesten is: 2007-ben a Sziget fesztiválon, 2015-ben a Budapesti Tavaszi Fesztivál vendégeként a Müpában, 2019-es turnéja keretében pedig az Akvárium Klubban is fellépett.

Az énekesnő fia 2022-ben, 17 évesen önkezével vetett véget életének, a tragédia után Sinéad O’Connor kórházba került.

Előtte jelezte a közösségi médiában, hogy őt magát is foglalkoztatja az öngyilkosság gondolata.

A Sky News brit tévécsatorna szerint Sinéad O’Connor két héttel halála előtt tudatta rajongóival egy videóban az X közösségi oldalon, hogy 23 év távollét után visszatért a brit fővárosba, boldog, hogy újra otthon van, és egy újabb albumot és világkörüli turnét is bejelentett.

Kiemelt kép: MTI/ Kollányi Péter

Ajánljuk még