Aktuális

Zárlatos töltő okozhatott tüzet az Óbudai Egyetem kollégiumában

Magyar Nemzet: Több szálon is kapcsolódik a Soros-hálózathoz a lengyel köztévé új vezetése

Több szálon is kapcsolódik a Soros-hálózathoz a lengyel köztévé új vezetése – erről ír a Magyar Nemzet. A lap szerint a puccsszerűen pozícióba juttatott új vezetők régi balliberális szereplők. Tomasz Sygut, a köztelevízió igazgatótanácsi elnökének karrierje például egy kommunista állampárti propagandista kezei alatt indult, elfogultságát pedig nem is nagyon titkolja a közösségi médiában.

Miután Sorosék embere, Adam Bodnar lett az új lengyel igazságügyi miniszter, immár a lengyel köztelevízió új vezetéséről is elmondható, hogy több ponton is kapcsolódik a Lengyelországban is befolyásos Soros-világhoz – írja legfrissebb cikkében a Magyar Nemzet.

Kapcsolódó tartalom

A lap felidézi: a baloldali új lengyel kormány kulturális és örökségvédelmi minisztere, Bartlomiej Sienkiewicz december közepén felmentette a lengyel köztévé, a közszolgálati rádió és az állami hírügynökség vezetőit és felügyelőbizottságait.

Kapcsolódó tartalom

A cikkben az áll, hogy

december 20-án a TVP újonnan létrehozott felügyelőbizottsága a köztévé élére Tomasz Sygutot nevezte ki.

Ő több más vezetővel, igazgatóval együtt 2016-ban távozott a lengyel közszolgálati televíziótól, nem sokkal a konzervatív jobboldal választási győzelmét követően, méghozzá egy látványos és összehangolt felmondási akcióval.

Kapcsolódó tartalom

Sygut 2019-től a varsói és az agglomerációs buszjáratokat üzemeltető közlekedési vállalatnál dolgozott, amelynek tulajdonosa a Rafal Trzaskowski által irányított varsói önkormányzat – folytatja a szerző, kiemelve: a balliberális Trzaskowski régi Soros-szövetséges, többek között a Nyílt Társadalom Alapítványok által pénzelt szervezeteken keresztül. Mindemellett Soros embere segítette a balliberális, Tusk-párti Trzaskowski kampányát a 2018-as helyhatósági választásokon is.

A lap kiemeli:

Sygut kinevezésével szinte egy időben jelentették be azt is, hogy Marek Czyz is visszatér a köztelevízió képernyőjére. Czyz karrierje több helyen is összefonódik Sygut életútjával. Hozzá hasonlóan ugyanis szintén 2011-től 2016-ig dolgozott a lengyel köztévénél.

A Magyar Nemzet szerint Czyz a Soros György által évekkel korábban megvásárolt Radio Zet hírigazgatói posztját hagyta ott Sygut felkérésére, hogy újra csatlakozhasson a köztévéhez. Ugyanakkor a Remix News beszámolójából kiderül, hogy a régi balliberális propagandisták eddig nem okoztak csalódást, ugyanis szinte azonnal Tusk-párti propagandát kezdtek sugározni – olvasható a lapban.

Közben a lengyel köztelevízió vízkeresztkor már LMBTQ-tartalmat sugárzott

– erre Patryk Jaki jobboldali EP-képviselő hívta fel a figyelmet a közösségi oldalán. A kötelező doktrína már a TVP-n van, népszerűsítik az LMBTQ-lobbit, és nevetségessé teszik a hagyományos családot – fogalmazott a képviselő, miután január 6-án a köztévében két azonos nemű párral folytattak beszélgetést, akik kifeszítették az általuk bevitt LMBTQ-zászlót is.

Ez gyors volt: a lengyel közmédiába máris betört az LMBTQ

– ezt már a Mandiner írta. A portál szerint a jelenlegi tendencia annak fényében nem jelent újdonságot, hogy Donald Tusk miniszterelnök  több olyan ígéretet is tett, amely szerint az eddig konzervatívnak számító Lengyelországot egy újfajta pályára állítaná.

Kapcsolódó tartalom

A lap emlékeztet: Donald Tusk azt ígérte, hogy ha a pártját megválasztják, olyan intézkedéseket vezet be azonnal, amelyek kedveznek a szivárványos közösségnek, például a polgári élettársi kapcsolat elismerése az azonos nemű párok számára.

Kiemelt kép: Rendőrök a lengyel közszolgálati televízió, a TVP varsói székháza előtt 2023. december 20-án (Fotó: MTI/EPA/PAP/Kalbar)

Ajánljuk még