Aktuális

Hátborzongató felfedezést tett kertje rendezése közben a háztulajdonos

Ismét légvédelmi szirénák hangjára ébredt fél Ukrajna, az országot több hullámban robotrepülőgépek támadják

Oroszország nagyszabású rakétatámadást indított Ukrajna több területe ellen hétfőn reggel, a légicsapások számos lakó- és ipari létesítményben károkat okoztak, többen meghaltak és sokan megsebesültek – közölték ukrán tisztségviselők.

Helyi idő szerint reggel 6 óra körül egész Ukrajnában légiriadót rendeltek el. Az ukrán légierő közölte, hogy az országot több hullámban robotrepülőgépek, egyes régiókban pedig ballisztikus rakéták támadják.

Olekszandr Vilkul, a dél-ukrajnai, Dnyipropetrovszk megyei Krivij Rih polgármestere a Telegramon arról számolt be, hogy a légitámadás következtében a városban 15 ezer lakos maradt áram nélkül, a villamosok és trolibuszok nem közlekednek.

Szerhij Liszak, Dnyipropetrovszk megye kormányzója azt közölte, hogy egy bevásárlóközpont és több mint két tucat magánépület rongálódott meg Krivij Rihben.

A városon kívül meghalt egy 62 éves férfi. Ukrán katonai tisztségviselők közlése szerint a megyeszékhelyet, Dnyiprót is orosz rakétatámadás érte.

Egy nő megsebesült az Ukrajna második legnagyobb városát, Harkivot ért légitámadásban – közölte Ihor Tyerehov polgármester ugyancsak a Telegramon. Beszámolója szerint ipari létesítményeket ért találat, és tűz keletkezett. Zaporizzsjában öt robbanás hallatszott, és négy ember megsebesült – közölte Jurij Malasko regionális kormányzó. A rakéták lakóövezeteket találtak el.

Kapcsolódó tartalom

Hmelnyickij megye tisztségviselői hat robbanásról számoltak be. Két ember meghalt, és rakétacsapások értek kulcsfontosságú infrastrukturális létesítményeket. Az északkelet-ukrajnai Harkiv megye rendőrsége robbanásokról számolt be az azonos nevű megyeszékhelyen és több más településen. A rendőrségi forrás szerint egy kórház, továbbá üzletek és raktárak károkat szenvedtek.

Oleh Szinyehubov, a régió kormányzója szerint Harkiv városában négy rakétacsapás megrongált egy ipari létesítményt és egy oktatási intézményt.

A Harkivtól mintegy 40 kilométerre délre fekvő Zmijivka településen egy lakóházat ért orosz légicsapás következtében két ember megsebesült, egy pedig még mindig „a romok alatt van”.

Az ukrán hadsereg közölte, hogy 8 iráni gyártmányú, Sahíd típusú drónt lőtt le, amelyet az orosz hadsereg hétfőre virradóra indított a dél-ukrajnai Odessza és Mikolajiv régiók irányába.

A kiemelt kép illusztráció. (Fotó: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko)

Ajánljuk még