Aktuális

Hátborzongató felfedezést tett kertje rendezése közben a háztulajdonos

A WHO a bizonytalan körülmények miatt törölte a Gázába szánt orvosi eszközök utánpótlásának szállítását

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) bejelentette, hogy vasárnap kénytelen volt törölni a Gázai övezet északi részébe szánt orvosi eszközök utánpótlásának szállítását, mert nem kapott biztonsági garanciákat.

December 26. óta ez volt a negyedik szállítmány, amelyet nem tudtak útnak indítani a szükséges orvosi felszerelésekkel az al-Avda kórházba és az észak-gázai központi gyógyszertárba.

A szervezet az X közösségi platformon közzétett üzenetében számolt be arról, hogy már 12 nap telt el azóta, hogy utoljára sikerült elérniük Gáza északi részébe.

A heves bombázások, a mozgást korlátozó intézkedések és a szakadozó kommunikáció csaknem lehetetlenné teszi az orvosi szállítmányok rendszeres és biztonságos célbajuttatását Gázában, különösen az északi régióban – közölte.

Kapcsolódó tartalom

Az a szállítmány, amelynek indítását vasárnap voltak kénytelenek törölni, Gáza északi részének öt kórházában biztosította volna a működés fenntartását – írták a platformon.

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója közleményében hangsúlyozta, hogy „sokkolta az egészségügyi szükségletek és a pusztítás mértéke Gáza északi részén”. Mint az X közösségi szolgáltatáson írta: a szállítmányok további késlekedése még több ember halálához és szenvedéséhez fog vezetni”.

Ajánljuk még