Időjárás

Érkezik a hidegfront és a fagy – térképen mutatjuk a hétvégi időjárást

Zuhanórepülésben a német kancellár népszerűsége, egyre erősebb a bevándorlásellenes AfD

| Szerző: hirado.hu
Tovább vesztett népszerűségéből Olaf Scholz. Egy felmérés szerint a válaszadóknak csupán 19 százaléka elégedett a német kancellárral. Közben a pártok népszerűségi listáján már második helyen áll a bevándorlásellenes AfD.

„A Welt am Sonntag készíttetett felmérést arról, hogy vélekednek az emberek a migrációról és arról, hogy a közvélemény szerint a jelenlegi szövetségi kormány megbirkózik-e a migrációval kapcsolatos feladatokkal” – jelentette Noll Katalin, a közmédia berlini tudósítója.

Kapcsolódó tartalom

Utóbbi kérdésre az emberek 69 százaléka válaszolt nemmel – ismertette a felmérés adatait Noll Katalin, aki kiemelte, hogy a válaszadók szerint a német kormány már nem tudja megoldani a migrációval kapcsos feladatokat, és a megkérdezettek 70 százaléka vélekedik úgy, hogy

Németországnak nem lenne szabad több migránst befogadnia.

Sajátossága ennek a felmérésnek, hogy azok az emberek is így vélekednek, akik egyébként a kormánypártok valamelyikének a szimpatizánsai.

Kiemelt kép forrása: Olaf Scholz német kancellár az Európai Unió csúcstalálkozójára érkezik az ET brüsszeli épületébe 2023. október 26-án, a tanácskozás első napján. Fotó: MTI/EPA/Olivier Matthys

Ajánljuk még