Időjárás

Érkezik a hidegfront és a fagy – térképen mutatjuk a hétvégi időjárást

A szilveszteri partin pisztollyal megjelenő képviselő párttagságát Meloni felfüggesztette

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök csütörtökön bejelentette, hogy felfüggesztették pártja, az Olasz Testvérek egyik képviselőjének párttagságát, aki pisztollyal jelent meg egy szilveszteri partin, ahol a fegyver elsült és az egyik vendég megsérült.

Kértem, hogy állítsák az Olasz Testvérek etikai bizottsága elé (Emanuele) Pozzoli képviselőt, és a határozatra várva függesszék fel a párttagságát” – közölte a jobboldali kormányfő sajtótájékoztatóján.

A történtek után a 38 éves képviselő beismerte, hogy egy 22-es kaliberű kis pisztollyal jelent meg a Torinótól 70 kilométerre lévő Rosazza egyik kulturális egyesületének helyiségeiben tartott szilveszteri partin. Tisztázatlan körülmények között elsült a pisztoly, és megsebesített a lábán egy 31 éves férfit.

A képviselő azt mondta, hogy véletlenül sült el a jogosan a birtokában lévő pisztoly, de nem ő lőtt.

Kapcsolódó tartalom

Giorgia Meloni felelőtlennek nevezte a fegyvert viselő képviselőt, és kijelentette: ez méltatlan egy olaszhoz általában, még inkább egy parlamenti képviselőhöz és legfőképpen az Olasz Testvérek parlamenti képviselőjéhez.

Az ügyészség vizsgálatot indított testi sértés címén az ügyben.

Olaszországban a fegyvertartás szigorúan fegyverviselési engedélyhez kötött. A vadász-, illetve sportfegyverek kizárólag vadászaton, illetve a lőtéren használhatók, egyedül a személyi védelem céljából kiadott engedéllyel viheti a tulajdonos mindenhová magával a fegyverét.

Ajánljuk még