Időjárás

Óriási fordulattal köszönt ránk a csillagászati tavasz

Ötvennégyen megsérültek és ketten meghaltak a Kijev elleni keddi légicsapásban

A legfrissebb adatok szerint 54-en sérültek meg és ketten vesztették életüket Kijevben az ukrán főváros ellen kedden végrehajtott nagyszabású orosz rakétatámadás következtében – közölte Szerhij Popko, a kijevi közigazgatás vezetője szerdán a Telegramon.

A támadásnak halottjai és sérültjei voltak az ország más részeiben is, összesített adatok azonban nem ismertek.

Kapcsolódó tartalom

A kijevi tisztségviselő hozzátette, hogy az ukrán fővárosban 57 embert mentettek ki a romok alól. A csapás következtében a főváros több kerületében lakóépületek, raktárak, magángépkocsik és autókereskedések rongálódtak meg.

A kijevi vezetés egy másik Telegram-üzenetben arról tájékoztatott, hogy a december 29-i heves orosz támadás halálos áldozatainak száma Kijevben harmincra emelkedett, a sérülteké a legfrissebb adatok szerint 29.

Jurij Malasko, a délkelet-ukrajnai Zaporizzsja megye kormányzója a Telegramon arról adott hírt, hogy két helyi lakos vesztette életét és egy 76 éves nő sérült meg a régiót ért orosz támadásokban. Hozzátette, hogy az elmúlt napban az orosz erők a megye 23 településre mértek csapást különböző tüzérségi fegyverekkel – köztük rakéta-sorozatvetőkkel –, valamint drónokkal és légibombákkal, összesen 134 támadást jegyeztek fel.

Kapcsolódó tartalom

Vadim Filaskin Donyeck megyei kormányzó közlése szerint régiójában az orosz támadások három helybeli sebesülését okozták.

A harkivi közszolgálati televízió beszámolója szerint az orosz erők eltaláltak egy iskolát Harkiv városában, a kétszintes épület egy része összeomlott.

Krími hírportálok közben arról számoltak be, hogy szerdára virradó éjjel nagy erejű robbanások voltak az orosz ellenőrzés alatt álló Szevasztopol városában. Mihajlo Razvozsajev, az oroszok által kinevezett helyi „kormányzó” megerősítette, hogy ukrán rakétatámadás érte a várost, ugyanakkor azt írta a Telegramon, hogy lelőttek egy ukrán rakétát a tenger fölött, és a város infrastruktúrájában nem keletkeztek károk.

Az ukrán vezérkar reggeli jelentése szerint az orosz hadsereg ukrajnai embervesztesége elérte a 361 500-at. Kedden az ukrán erők megsemmisítettek egyebek mellett 15 orosz tüzérségi és három légvédelmi rendszert, valamint 38 drónt.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még