Baleset

Szalagkorlátnak ütközött egy kamion a forgalmas úton, öt kilométeres a torlódás

Kínos incidens: rendőrségi autó ütötte el a berlini arab klánvezér lányát az éjféli tűzijáték alatt

| Szerző: hirado.hu
Nem sokkal éjfél után egy rendőrségi kisbusz elütötte a Németország-szerte ismert arab klánvezér, Issa Remmo lányát Berlin belvárosában. A 15 éves lány éppen a szilveszteri tűzijátékot nézte a barátaival a család belvárosi villája előtt az utcáról, amikor kilépett az úttestre, egy járőröző rendőrautó elé, amely elgázolta – számolt be a Bild honlapja.

A család éppen tűzijátékpetárdákat lőtt ki a német főváros Alt-Buckow városrészében található, II. Vilmos porosz uralkodó korában épült villa előtt, amikor egy rendőrségi Mercedes kisbusz elütötte a lányt.

A jelentés szerint január 1-jén 0:15 órakor a 15 éves lány körültekintés nélkül az úttestre lépett, ahol alacsony sebességgel egy rendőrautó érkezett, a kék megkülönböztető fényjelzést is használva.

A 15 éves lány „hirtelen kilépett az úttestre, anélkül, hogy körülnézett volna” és a kisbuszt vezető rendőr elütötte – áll a rendőrség hétfői közleményében.

Az arab klán egyik férfi tagja a baleset után a kisbuszban ülő rendőrnőre támadt, ezért a rendőrök erősítést kértek.

A lányt a neuköllni klinikára szállították a fején és a testén keletkezett sérülések miatt. A Tagesspiegel híportálja úgy tudja, hogy a berlini nyomozók hétfőn délben kihallgatták a fiatalt a kórházban, ami a rendőrség szerint „szokványos dolog akkor, ha nehéz helyzetek várhatók”.

Kapcsolódó tartalom

A Remmo-klán egy Közép-Ázsiából, Anatóliából származó, de napjainkban már főként Németországban élő arab nagycsalád, amelynek tagjait az elmúlt tíz évben gyakran hozták összefüggésbe különféle bűncselekményekkel. A berlini főügyészség csak 2017-ben több mint ezer bűncselekményt – főként lopásokat és betöréses lopásokat – írt a klán tagjainak számlájára, az okozott kár meghaladta a 28 millió eurót.

A kiemelt kép illusztráció. A képen: német rendőrök állnak a pirotechnikai tilalmi övezetet jelző kordonok mellett a berlini Alexanderplatzon, 2023. december 31-én. Berlinben három pirotechnikai tilalmi övezetet alakítottak ki, a tilalom szilveszter este 6 órától újév napján reggel 6 óráig volt érvényben (Fotó: EPA/Clemens Bilan)

 

Ajánljuk még