Baleset

Kamionnal ütközött egy autó a sztrádán, forgalomkorlátozásra kell számítani

A migráció kezelése miatt csökkent a német kormány népszerűsége

Elemzések szerint Németországban a migráció kezelése lehet az egyik oka annak, hogy csökkent a szövetségi kormány népszerűsége. Az ellenzék úgy látja, hogy Európán kívüli országok bevonásával kellene felvenni a küzdelmet az embercsempészet és az illegális bevándorlás ellen.

„Minden második kitoloncolás sikertelen, illetőleg a kormány támogatná, hogy a migránsok minél hamarabb, minél gyorsabban állampolgársághoz jussanak. Gyakorlatilag ez okozza többek között a kormány népszerűségvesztését” – számolt be a közmédia berlini tudósítója, Noll Katalin.

A Hazafias Európaiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen (Pegida) német mozgalom egyik sárga mellényes támogatója „Nem adjuk fel hazánkat!” feliratú traszparenst tart a kezében az ENSZ migrációs csomagja elleni tüntetésen Berlinben, 2018. december 1-jén (Fotó: MTI/EPA/Markus Heine)

Megoldásra az ellenzéki pártok tesznek javaslatot, nemrég a Keresztényszociális Unió (CSU) frakcióvezetője beszélt erről a dpa német hírügynökségnek, hogy

az illegális bevándorlás és az embercsempészek tevékenységének a visszaszorítására tesz javaslatot, harmadik országokat, biztonságos afrikai országokat vonna be a folyamatba

– tette hozzá a tudósító.

Ajánljuk még