Baleset

Négyen meghaltak, miután egy autó a nézők közé hajtott az Esztergom-Nyerges Rally versenyen

Robbanás is történt a prágai egyetemen: 15 halott, 24 sebesült, köztük 9 súlyos

A prágai Károly Egyetemen történt, legkevesebb tizenöt ember halálát követelő csütörtöki lövöldözésnek feltehetően nincsen köze a nemzetközi terrorizmushoz – közölte Vít Rakusan cseh kormányfőhelyettes és belügyminiszter.

„Semmi nem utal arra, hogy a bűncselekmény kapcsolatban állna a nemzetközi terrorizmussal” – jelentette ki a miniszter újságírók előtt.

A cseh államfő megdöbbenését fejezte ki a lövöldözés miatt.

„Megdöbbentettek az események. Szeretném mély sajnálatomat és őszinte részvétemet kifejezni az áldozatok hozzátartozóinak” – írta az X mikroblog portálon Petr Pavel, aki csütörtökön fejezi be kétnapos párizsi látogatását.

Kapcsolódó tartalom

Petr Fiala kormányfő, aki a tragikus esemény miatt megszakította olomouci látogatását, este nyolckor tart sajtótájékoztatót.

Martin Vondrácek rendőrfőnök közölte:

a lövöldözésben huszonnégyen sebesültek meg, kilencük állapota súlyos.

Este fél hatra a bölcsészkar épületét teljesen kiürítették, és minden sebesültet a főváros valamelyik kórházába szállítottak – közölte az egészségügyi minisztérium.

Kapcsolódó tartalom

A Nova cseh kereskedelmi televízió szerint

robbanás történt, és egy lövöldözőt láttak a Prága történelmi belvárosában álló épület tetején.

Kapcsolódó tartalom

A belügyminiszter a közszolgálati televíziónak nyilatkozva közölte, hogy egy másik lövöldöző jelenlétét nem erősítették meg, és felszólította a lakosságot, kövesse a rendőrség utasításait.

Kiemelt kép: Mentősök a prágai Károly Egyetemnél elkövetett lövöldözés helyszínén 2023. december 21-én (Fotó: MTI/EPA/Martin Divisek)

Ajánljuk még