Baleset

Két autó frontálisan ütközött, a balesetben egy ember meghalt, többen megsérültek

Több száz embert kellett kimenteni a pusztító áradások miatt Ausztrália északkelti részén

Több mint háromszáz bajba jutott embert mentettek ki a helyi mentőcsapatok az éjszaka folyamán Ausztrália északkeleti részén, ahol áradások pusztítanak – közölték hétfőn az ausztrál hatóságok.

A cairnsi repülőteret hétfőn be kellett zárni az áradás miatt, és a hatóságok attól tartanak, hogy a városban 160 ezer ember maradhat ivóvíz nélkül.

Miközben Cairns környékén csillapodik az eső, a közeli Port Douglas, Daintree, Cooktown, Wujal Wujal és Hope Vale térségében az előrejelzések heves esőzésre figyelmeztettek.

Katarina Carroll, Queensland állam rendőrfőnöke rendkívül súlyosnak nevezte az áradásokat, miközben arról számolt be, hogy vasárnap éjszaka nagy nehézségek közepette mentettek ki mintegy háromszáz embert. Hozzátette: a természeti katasztrófának halálos áldozata nem volt, és súlyos sérülés sem történt.

A kimentett lakosokat helikopterrel szállították el a Wujal Wujal őslakos közösségből, ahol az éjszakai órákban kilenc felnőtt és egy hétéves gyermek egy kórház tetején talált menedéket az áradás elől.

A múlt heti trópusi ciklonnal érkezett heves esőzések közösségeket vágtak el a külvilágtól, utakat és vasútvonalakat árasztottak el, hétfőn mintegy 14 ezer háztartás és üzleti vállalkozás maradt áram nélkül.

Ajánljuk még