Időjárás

Érkezik a fagy és hózápor is lehet

Három munkás meghalt, amikor összedőlt egy fal

Három munkás meghalt, két társuk pedig megsérült egy falomlásban a tunéziai Kairuánban, az UNESCO világörökségi színhelyén – közölte a polgári védelem.

Az észak-afrikai ország középnyugati részén található kairuáni medina egyike a VII. században alapított iszlám szent városainak. Az egymással szemben álló lakóépítményeket és szűk utcákat több mint három kilométer hosszan védőfalak övezik.

A csapat éppen tatarozási munkákat végzett, amikor leomlott a fal, három ember halálát okozva és két másikat megsebesítve

– közölte Moez Tria, a polgári védelem szóvivője, aki szerint a balesetet az elmúlt napok heves esőzései okozták. A baleset okainak meghatározására vizsgálat indult. A szóvivő szerint egy 30 méter széles és 6 méteres magas falszakasz omlott be.

Kapcsolódó tartalom

Az UNESCO szerint Kairuán, amely öt évszázadon át (a jelenlegi Tunézia és Algéria területén állt) Ifrikíja fővárosa volt, egyedülálló tanúbizonyságot nyújt az arab-moszlim civilizáció első évszázadairól, építészetének fejlődéséről és városépítészetéről.

A kiemelt kép illusztráció. (Fotó: Shutterstock)

Ajánljuk még