Aktuális

Szétesett a jegyértékesítés előtt az MLSZ oldala, új időpontot adott meg a szövetség

Rakétatámadás érhette az amerikai nagykövetséget, több robbanást is lehetett hallani

Feltehetően az amerikai nagykövetség ellen irányuló rakétatámadás nyomán keletkező robbanások rázták meg péntek hajnalban Bagdad erősen őrzött, zöld zónaként ismert kormányzati negyedét.

A közösségi médiában közzétett helyszíni videók tanúsága szerint a robbanások idején megszólaltak a légoltalmi szirénák, a hangosbemondókon pedig arra szólították fel az embereket, hogy vonuljanak fedezékbe.

Biztonsági források szerint a robbanásokat az amerikai nagykövetség ellen irányuló rakéták okozták, a diplomácia képviselet azonban egyelőre nem reagált a megkeresésekre.

Nem tudni egyelőre azt sem, hogy pontosan hol csapódtak be a rakéták, és keletkeztek-e károk, miként az sem világos, hogy aktiválták-e a nagykövetség légvédelmi rendszerét.

Az iraki és szíriai katonai bázisokon állomásozó amerikai erők október közepe óta több mint 70 támadás érte, amelyek elkövetőjeként az iraki síita fegyveres csoportok egyik ernyőszervezete jelentkezett. A péntek hajnali robbanások miatt azonban mindeddig egyetlen csoport sem jelentkezett, miként a bagdadi diplomáciai képviseletek sem tartoztak eddig az iszlamisták támadásainak célpontjai közé.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még