Aktuális

Szétesett a jegyértékesítés előtt az MLSZ oldala, új időpontot adott meg a szövetség

Orosz-algériai flottagyakorlatot tartottak a Földközi-tengeren

Közös hadgyakorlatot tartottak az orosz és az algériai haditengerészet hajói a Földközi-tengeren – közölte pénteken az orosz Fekete-tengeri Flotta sajtószolgálata.

A tájékoztatás értelmében a gyakorlat tengeri szakaszát december 6-án és 7-én tartották meg az algériai haditengerészet harci gyakorlóterein.

A két ország hadihajói a tengeren zajló törvénytelen cselekmények, köztük a kalózkodás, az illegális teherszállítás és a terrorista tevékenység elleni fellépést, valamint tömegpusztító fegyverek elterjedésének visszaszorítását gyakorolták, e mellett közös keresési és mentési műveletet is végrehajtottak.

Az algériai haditengerészet részéről a gyakorlaton egy fregatt, egy kiképzőhajó, egy tengeri vontató, valamint járőröző repülőgépek, kereső- és mentőhelikopterek csoportja, orosz részről pedig az Admiral Grigorovics fregatt, egy Ka-27PS kutató- és mentőhelikopter és egy ellenőrző csoport vett részt.

A gyakorlatozó hajóalakulatot egységes parancsnokság irányította Rebbat Rasid, az algériai haditengerészet ezredese, és Oleg Knyazev, az orosz haditengerészet 1. rangú kapitánya vezetésével.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még