Aktuális

Az első félidő végén jött a hidegzuhany: egygólos hátrányban a Ferencváros, nagyot kell javulnia a fordításhoz – kövesse élőben a mérkőzést

Kiderült, hogy vihette be a 14 éves lány a puskát az iskolába, ahol megölt két diákot

Őrizetbe vették a brjanszki iskolai lövöldözést követően a gimnáziumot őrző biztonsági cég vezetőjét, egy biztonsági őrt, valamint az osztálytársaira támadó lány apját – közölte a RIA Novosztyi orosz hírügynökség egy rendvédelmi forrásra hivatkozva.

Őrizetbe vették az Eszkalibur biztonsági magánvállalat vezérigazgatóját, Szergej Poddubnijt, Galina Csertkova iskolaőrt, valamint az apját annak a lánynak, aki fegyvert vitt be az iskolába és rálőtt az osztálytársaira, és maga is meghalt – mondta a forrás.

Az informátor szerint az őrizetbe vételek csütörtök este történtek. Elmondása szerint a nyomozás megállapította, hogy

az iskolának volt ugyan fémdetektora, de ez nem volt felszerelve és bekötve.

Az intézmény ezt azzal indokolta, hogy megpróbálta teljesíteni a rendkívüli helyzetek minisztériumának tűzvédelmi előírásait, amit a fémdetektor keretei akadályoztak volna.

Kapcsolódó tartalom

A lövöldözés csütörtökön történt a brjanszki 5. számú gimnáziumban. A nyomozó bizottság (SZK) szerint egy 14 éves diáklány előagyszános puskát vitt magával, amelyből tüzet nyitott az osztálytársaira. Két diák életét vesztette, egyikük a támadó volt.

Öt sebesültet szállítottak kórházba. Csütörtök este a két sérült iskolást a rendkívüli helyzetek minisztériumának helikopterével Moszkvába szállítottak kezelésre.

Az orosz belügyminisztérium közölte, hogy a lefoglalt puska legálisan volt az osztálytársaira támadó lány apjának tulajdonában.

Kiemelt kép: A hatóság munkatársai a brjanszki 5. számú gimnáziumban elkövetett lövöldözés helyszínén 2023. december 7-én. Egy iskoláslány tüzet nyitott az iskolában, két diák, köztük az elkövető életét vesztette, öten megsebesültek (Fotó: MTI/AP/Orosz Nyomozóbizottság)

Ajánljuk még