Baleset

Két személyautó összeütközött, a balesetben ketten meghaltak

Megégetett izraeli csecsemőn viccelődött „a Hamász manökenje”: tíz hónap felfüggesztett?

Csak felnőtteknek!

Az oldal alkalmas kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására.

Tartalma a 2010. évi CLXXXV. médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

| Szerző: hirado.hu
Tíz hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott első fokon az a Hamász manökenjének is nevezett Warda Anwar nevű influenszer és modell, aki a közösségi médiában gúnyolódott a Hamász terrorszervezet által kemencében elégetett zsidó csecsemő halálán. A pakisztáni muszlim nőt november elején őrizetbe vették.

A párizsi bíróság december 6-i döntése szerint a Franciaországban élő nőnek a felfüggesztett börtönbüntetés mellett egy állampolgársági tanfolyamon is részt kell vennie, hogy elsajátítsa a köztársaság értékeit. Emellett ezer euró pénzbüntetést kell fizetnie, és az őt beperlő, összesen hat, rasszizmus és antiszemitizmus ellen küzdő egyesületnek egyenként 500 euró perköltséget kell megtérítenie – írja a Le Parisien.

A Hamász modellje

November elején a modellként is ismert Warda Anwar (aki Haneia Nakai álnéven is szerepel közösségi oldalakon) gúnyolódott egy izraeli csecsemőn, akit a Hamász terrorszervezet október 7-i támadása idején egy kemencében égettek el.


A fiatal nő, aki modellként is ismert, így véleményének súlya is nagyobb (bejegyzésének például 9 ezer követője volt) egy közösségi oldalaira feltöltött videóban így fogalmazott: „Valahányszor találkozom a sütőbe tett csecsemő történetével, azon tűnődöm, vajon tettek-e bele sót, borsot (…), kakukkfüvet. Vagy frissensültet csináltak belőle?”

Fellebbez az ügyvéd

A Hamászt hevesen támogató muszlim nő, aki ismert influenszer, több videót is közzétett a Snapchaten és az Instagramon, amelyekben kommentálta a palesztin–izraeli konfliktushoz kapcsolódó egyes, tragikus eseményeket. Az egyikben

kifejtette, hogy a Hamász nem terrorista szervezet.

A nő ellen a terrorizmus mentegetéséért emeltek vádat. Ügyvédje bejelentette, hogy fellebbezni fog az ítélet ellen.

Kiemelt kép: Gázai övezet, 2023. október 7. A Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet támadása (Fotó: MTI/EPA/Haitham Imad)

Ajánljuk még