Megrázó

Több méter mélyen fúródott a földbe a kisrepülő Ráckeresztúron

Vajdasági Magyar Szövetség: Erős magyar érdekképviseletre van szükség

Erős magyar érdekképviselet kell ahhoz, hogy a vajdasági magyar közösség fejlődése folytatódjon – emelte ki a Vajdasági Magyar Szövetség megbízott elnöke. Pásztor Bálint felhívta a figyelmet arra is, hogy a december 17-i köztársasági és tartományi választásokon minden vajdasági magyar szavazatra szükség van.

A Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) a választási programjában kiemelten foglalkozik a migráció kérdésével. A VMSZ 2015-től, az első illegális bevándorlók megjelenésétől kezdve folyamatosan követeli a belgrádi vezetéstől, hogy az állam garantálja a polgárok biztonságát. Úgy látják, az elmúlt időszakban ezt komolyan is veszi Szerbia.

„Az történt, hogy beérett a VMSZ nyolcéves küzdelmének a gyümölcse, és immár másfél hónapja folyamatosan jelen van a szerbiai rendőrség, csendőrség és egyéb fegyveres alakulatok a terepen” – mondta Pásztor Bálint, a VMSZ elnöke.

A tartományi listavezető szerint azért is fontos a magyar érdekképviselet a tartományban, mert számos pályázási lehetőség van. A Vajdasági Magyar Szövetség által indított Prosperitati Alapítvány segítségével komoly fejlesztések valósulhattak meg az idei évben.

„Nagyon fontos, hogy párhuzamos fejlődési lehetőség legyen a tartományban, úgy a mezőgazdaság, mint a vállalkozói szektor, az oktatás, a kulturális élet, a civil szektor vonatkozásában. Úgy, mint a Prosperitati Alapítványnál, ami körülbelül 6 milliárd dinár fejlesztést hozott a Tisza menti régióba. Ez több mint 4000 nyertes pályázatot jelent” – mondta Juhász Bálint, a VMSZ tartományi listavezetője.

A Vajdasági Magyar Szövetség nemrég elhunyt elnökére, Pásztor Istvánra emlékeztek Mága Zoltán adventi emlékkoncertjén vasárnap este az adai Szentháromság római katolikus templomban. Pásztor Bálint a koncert után a magyar közösség összetartásának fontosságáról beszélt, és emlékeztetett rá, hogy a december 17-i köztársasági és tartományi választásokon minden vajdasági magyar szavazatra szükség van.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt képen: Pásztor Bálint, a VMSZ elnöke

Ajánljuk még