Aktuális

Mutatjuk a hét legszerencsésebb hat számát

„Egy hónapja várunk, de kitartók leszünk, és megvárjuk a kellő alkalmat” – nem akarnak visszafordulni a Szerbiából kiutasított migránsok

Folyamatosan utasítják ki a szerb hatóságok a náluk tartózkodó illegális bevándorlókat, mégsem csökken a számuk az országban. A migránsoknak ugyanis eszük ágában sincs visszafordulni, céljuk továbbra is a magyar határ, azon át pedig Nyugat-Európa.

Harminc napja maradt a Híradóban bemutatott, Szerbiában tartózkodó migránsnak, hogy elhagyja az országot. A kiutasításról szóló dokumentumot a szerb hatóságok állították ki. Az M1 stábjának a migránsok arról beszéltek: ők sem akarnak maradni, csakhogy eszük ágában sincs visszafordulni, inkább mennének tovább Nyugat-Európa felé.

El kell jutnunk Európába. Itt nem maradunk. Én már odaadtam a pénzt az embercsempésznek, hogy átjussak a magyar határon. Onnan Hollandiába fogok menni” – árulta el terveit ez az illegális bevándorló.

Bár Szerbiában folyamatosak a rendőri akciók, mégis nagy csoportokban járják a szerbiai Obrenovacot a migránsok. Folyamatosan telefonálnak, vélhetően az embercsempész bandák tagjaival, akik rengeteg pénzt kérnek egy-egy határátléptetési kísérletért.

Nekünk a Magyarországon keresztül vezető út lenne a legjobb. De most nagyon nehéz eljutni addig. Egy hónapja várunk, de kitartók leszünk, és megvárjuk a kellő alkalmat. Már kifizettük érte a háromezer eurót” – mondta egy szír migráns.

Kapcsolódó tartalom

Szerbiában továbbra sem csökken a migrációs nyomás. Hivatalos adatok szerint az idén több mint százezer illegális bevándorló fordult meg az országban.

Katonai rendben és szervezett módon támadják a kerítést, és a határt védő rendőröket és határvadászokat” – mondta Menczer Tamás. A külügyminisztérium államtitkára az M1-en arról beszélt: az illegális migránsok már folyamatosan terrorveszélyt jelentenek Nyugat-Európában. Az általuk elkövetett merényletek ellenére pedig Brüsszel – mint fogalmazott – nem csinál semmit.

Menczer Tamás hozzátette: „Franciaországban bement a terrorista, agyonszúrta a tanárt. Brüsszelben agyonlőtte az utcán a terrorista a futballszurkolókat. Dublinban egy terrorista odament az iskolához és kisiskolásokat késelt meg, öt-hat éves gyerekeket. Egy kislányt életveszélyes állapotban vittek kórházba. Franciaországban megint egy terrorista egy német turistát gyilkolt. Ezek Nyugat-Európában, bármilyen szörnyű ezt kimondani, mindennaposak, és a mindennapok részévé váltak. Mi ezt nem akarjuk, mi erre mondunk nemet.

Az államtitkár emlékeztetett: a nemzeti konzultációban a migrációra vonatkozó kérdés is szerepel, ezért fontos, hogy minél többen kitöltsék.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még