Időjárás

Óriási fordulattal köszönt ránk a csillagászati tavasz

Világrekord: 555 karácsonyfát állítottak fel házukban

| Szerző: hirado.hu
Világrekordot döntött egy német házaspár: több mint félezer, egészen pontosan 555 karácsonyfát állítottak fel otthonukban. A pár saját rekordját döntötte meg: két évvel ezelőtt 444 fával nyerték el ezt a címet. A házukban most nincs egy négyzetméternyi hely sem, ahol ne lenne legalább egy karácsonyfa.

Kívülről csak egy egyszerű családi ház Alsó-Szászországban. Még karácsonyi égők sem villognak rajta, pedig a hét végén elkezdődik az adventi időszak. Csak egyetlen felirat utal arra, hogy közelít az ünnep: az olvasható az egyik ablak alatt, hogy boldog karácsonyt.

Kapcsolódó tartalom

Ami viszont bent van, az felülmúl minden képzeletet. Először az embert azt hinné karácsonyfákat árusító boltba tévedt, de hamar rájön, hogy nem így van. Itt karácsonyfa gyűjtők élnek, még a hálószoba is tele van csillogó villogó fenyőkkel.

„Szépek és megnyugtatnak. Én csak leülök és gyönyörködöm bennük” – mondja Thomas Jeromin, aki feleségével együtt rekordot szeretne dönteni azzal, hogy a legtöbb karácsonyfát állítják fel az otthunukban.

A Világrekordok Németországi Intézetének képviselője gondosan végiszámlálta

a házban a minden féle színű és nagyságú feldíszített fát.

Kapcsolódó tartalom

„Kedves Jeromin család! A Világrekordok Német Intézetének nevében bejelentem, hogy új világrekord született. 555 karácsonyfát számoltunk össze a házban. Ez az önök tanúsítványa, gratulálok!” – mondta a világrekordot ellenőrző intézet képviselője.

A Jeromin házaspár 2021-ben már megdöntötte az akkor érvényes rekordot, 444 fával, és elárulták, hogy

a mostani kísérlet előtt nem is számolták meg, hogy pontosan hány karácsonyfájuk van.

Kapcsolódó tartalom

Én azt hittem 600 darab fát állítottunk fel, de ez így is jó eredmény” – mondta Thomas Jeromin, hozzátéve szeretné a mostani eredményt is túlszárnyalni, de a feleségét még nem tudta ebben maga mellé állítani, az asszony szerint ugyanis elérték a képességeik felső határát.

Kiemelt kép forrása: M1

Ajánljuk még