Aktuális

Olyat tett Szoboszlai edzője, amit korábban soha senki

„Izrael égjen a pokolban” – üzente egy transznemű migráns Londonban, megdöbbentő dologgal védekezett tette után

| Szerző: hirado.hu
Mindössze 100 font (kb. 42 ezer forint) büntetést kapott egy magát nőnek valló szaúd-arábiai fiatalember azt követően, hogy a pokolba kívánta Izraelt egy palesztinbarát londoni tüntetésen. Az évek óta Nagy-Britanniában élő migráns nőnek vallja magát, és állítása szerint „üldözték” hazájában. A Laura nevet használó fiatalember azzal a frappáns védekezéssel állt elő, hogy nem értette a felirat tartalmát.

A magát tipikus brit, női néven megnevező 22 éves szaúd-arábiai fiatalember, aki a „Laura Davis” nevet használja, 2023. október 28-án, hetekkel az Izraelt ért véres terrortámadás után Izrael a „pokolban égjen” táblát lengetett. A fiatal migráns, aki állítólag nem értette a feliratot 2021 decembere óta él Nagy-Britanniában – közli az Evening Standard című brit bulvárlap.

Befogadták, riadalmat keltett

A „menekültnek” állítólag azért kellett eljönnie Szaúd-Arábiából, mert ott üldözték nemi identitása miatt. Mostani cselekményével a londoni Westminster bíróság szerint a férfi megvalósította a „zaklatás, riadalom vagy stresszhelyzet” okozása bűncselekményt, mely „faji alapon súlyosbított” volt.

Egy másik brit bulvárlap, a The Mirror szerint Nicholas Tarry, a bírói tanács elnöke azt mondta Davisnek: „Ön a tolerancia miatt jött ebbe az országba. Megérdemli a toleranciát, de mások is megérdemlik.”

Kapcsolódó tartalom

Az összbüntetés a bűnügyi költségekkel együtt 225 font.

A legfontosabbb: női névmások

Kapcsolódó tartalom

A fiatalember ügyvédje azt állítja:

a táblát egy buszmegállóban találta, és annak feliratát nem tudja elolvasni.

Mindkét bulvárlap kínosan ügyel rá, hogy a magát nőként meghatározó férfi esetében a róla szóló cikkekben említésekor kizárólag női személyes névmásokat használjanak. Arra egyik lap cikke sem tér ki, hogy ha nem értette a magát nőnek valló fiatalember az Izraelét gyalázó feliratot, akkor azt miért emelte a magasba egy „Szabad Palesztinát!” feliratú táblával együtt.

Kiemelt kép: Ezen az Izrael elleni, véres terrortámadást támogató demonstráción vett részt a fiatalember Londonban 2023. október 28-án. (Fotó: MTI/EPA/Tayfun Salci)

 

Ajánljuk még