Aktuális

Ha vásárolt ebből a termékből a Sparban, ne fogyassza el, vigye vissza!

Nem engedték kilépni Ukrajnából a volt elnököt, Zelenszkij riválisát

Petro Porosenko volt ukrán elnök bejelentette, péntek reggel megakadályozták abban, hogy elhagyja Ukrajnát. Az ukrán parlament alelnöke, Olekszandr Kornyijenko később megerősítette, hogy ő vonta vissza Porosenko eredetileg megadott kilépési engedélyét.

A jelenleg ellenzéki képviselőként politizáló volt államfő az ukrán-lengyel határátkelőn készült videofelvételt tett közzé, ahonnan elmondása szerint annak ellenére küldték vissza, hogy birtokában volt az ország elhagyására feljogosító dokumentum.

Kapcsolódó tartalom

Hadiállapot idején az ukrán tisztségviselők csak különleges engedéllyel hagyhatják el az országot.

Az egykori államfő – Volodimir Zelenszkij jelenlegi elnök egyik legfőbb ellenlábasa – a történteket politikai indíttatású cselekedetnek minősítette, amely munkájának megzavarására irányult.

Olekszandr Kornyijenko, az ukrán parlament alelnöke később megerősítette, hogy ő vonta vissza Porosenko engedélyét.

Kapcsolódó tartalom

Kifejtette: a kiutazást előzőleg engedélyezték, de kapott egy levelet – amelynek a tartalmát nem oszthatja meg –, emiatt vonta vissza Porosenko engedélyét.

Porosenko saját elmondása alapján Lengyelországba készült, ahol a kamionos blokád megszüntetését célzó egyeztetésekre volt hivatalos, utána pedig az Egyesült Államokba utazott volna Ukrajna háborús erőfeszítéseinek támogatására.

A videofelvétel alá azt írta: „ez egy ukránellenes elterelés”, mert nem csak az ő diplomáciai csapatának munkáját akadályozták vele , hanem az egész ország védelmi képességét is.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még