Gyász

Elhunyt a Ferencváros Európa-bajnok és KEK-győztes vízilabdázója

Duplájára nőtt az iszlamista terrorral kapcsolatolatos nyomozások száma Németországban

Több németországi településen is házkutatást tartott a rendőrség az elmúlt napokban. Olyan Hamász- és Iszlám Állam-szimpatizánsok után kutattak, akik közösségi portálokon terjesztettek erőszakos bejegyzéseket. Közben a német titkosszolgálatok vezetője arra figyelmeztet, hogy drasztikusan megnőtt a terrortámadások kockázata.

Mint Noll Katalin, a közmédia berlini tudósítója elmondta: „Fennáll a veszélye annak, hogy a terrorszervezetek, tehát a Hamász, az al-Kaida és az ISIS (Iszlám Állam – a szerk.) összekapcsolódnak, és utóbbiak fiatalkorúakat céloznak meg, illetve őket próbálják megnyerni a maguk számára. A titkosszolgálatok nemrég Németországban arra figyelmeztettek, hogy

a veszélyességi fokozat még soha nem volt olyan magas, mint most, és ezt megerősítette a szövetségi belügyminiszter, Nancy Faeser is.

Ezt egyébként az adatok is alátámasztják, a tavalyihoz képest szeptember végéig több mint duplájára nőtt azon nyomozati eljárásoknak a száma, amelyeket iszlamista terrorizmus gyanújával indítottak.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció. A képen: a német rendőrség különleges egységének tagjai egy jármű mellett őrködnek egy bevásárlóközpontnál Drezdában, Németországban, 2022. december 10-én (Fotó: EPA/Matthias Schumann)

Ajánljuk még