Aktuális

A köztársasági elnök kiírta a választások időpontját

A német külügyminiszter a gázai humanitárius tűzszünet meghosszabbítására szólított fel

Annalena Baerbock német külügyminiszter az Izrael és a Hamász palesztin szélsőséges szervezet közötti tűzszünet meghosszabbítására szólított fel pénteken, miután reggel kiújultak a harcok a Gázai övezetben.

Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a humanitárius tűzszünet folytatódjon” – jelentette ki a német külügyminiszter Berlinben.

Kapcsolódó tartalom

Elmondása szerint a tűzszünet a hetek óta sötét alagutakban fogva tartott túszok kiszabadulása és a palesztin övezetben élő, sürgős humanitárius segélyre szoruló emberek szenvedésének enyhítése miatt is szükséges volt.

Baerbock hangoztatta azt is: „Izrael soha nem lesz képes biztonságban élni, ha nem vetnek véget a terrorizmusnak. De az ország csak akkor lehet biztonságban, ha a palesztinoknak is van perspektívájuk a jövőt illetően.”

Kapcsolódó tartalom

Kiemelte: Mindazoknak, akik látják a szenvedést mindkét oldalon, és azt akarják, hogy mindez véget érjen, azon kell dolgozniuk, hogy a Hamász többé ne jelentsen egzisztenciális fenyegetést Izraelre nézve.

A Hamásznak le kell tennie a fegyvert” – folytatta, hozzátéve, hogy csakis így lenne lehetőség az izraeli-palesztin probléma kétállami megoldására.

Ajánljuk még