Aktuális

Sulyok Tamás: A köztársaságielnök-jelölést tisztelettel megköszönöm, a jelöltséget elfogadom

Katonai együttműködésről tárgyalt Kubában egy magas rangú fehérorosz, Algériában pedig egy orosz küldöttség

A fehérorosz és a kubai hadsereg vezető képviselői katonai együttműködési tervről állapodtak meg szerdán a fehérorosz vezérkari főnökség delegációjának havannai látogatása során, Oroszország pedig újabb tárgyalásokat kezdeményezett Algériával a katonai együttműködés fokozásáról – közölték az illetékes minisztériumok.

„Havannában tárgyalások folytak a fehérorosz és a kubai hadsereg képviselői között. Megállapodásra jutottak egy katonai együttműködési projektről és a 2024-re vonatkozó kétoldalú események tervéről” – áll a kubai kormány közleményében.

A fehérorosz állami média jelentése szerint Kuba érdeklődést mutat a fehérorosz fegyverek, köztük az akár 300 kilométeres hatótávolságú Polonez rakétaindítók szállítása iránt.

Kapcsolódó tartalom

Dmitrij Sugajevet, az orosz Szövetségi Katonai és Technikai Együttműködési Szolgálat elnökét Szaíd Csanegriha, az algériai hadsereg vezérkari főnöke fogadta Algírban.

Sugajev már júliusban is látogatást tett Algériában a két ország védelmi szervei közötti kapcsolat megerősítése céljából,

a mostani megbeszélések egyik törekvése az volt, hogy szerteágazóbbá tegyék a kétoldalú együttműködést – derül ki az algériai védelmi minisztérium közleményéből.

Ajánljuk még