Gyász

Elhunyt Tordy Géza színművész

Öttagú család rekedt a hegyen a fagyos időben, helikopterrel keresték őket a sötétben

| Szerző: hirado.hu
Épségben megmentettek egy családot az Egyesült Államokban, akik sötétedés után egy coloradói hegyen ragadtak. Miután a család észlelte a bajt, azonnal értesítette a hatóságokat, akik légi és szárazföldi úton indultak a keresésükre. A mentőcsapat hét órán belül megtalálta és épségben lehozta az átfázott családot a hegyoldalról.

Kapcsolódó tartalom

Egy chicagói család a coloradói Greenhorn-hegységben rekedt sötétedés után. A család a fagyos terepen lelassult, emellett megfelelő mennyiségű élelmet és meleg ruhát sem vittek magukkal.

Sötétedés után észlelték, hogy nem lesz erejük visszajutni, ezért segítséget kértek.

A Pueblo megyei seriffhivatal önkéntes kutató- és mentőcsoportjának (SAR) tagjait légi úton juttatták fel a North Peak csúcsára, ahol a GPS-jelek segítségével megtalálták az elakadt túrázókat.

A SAR-csapat másfél kilométeren át kísérte a családot, amikor találkoztak a földi mentőegységgel, és közösen az ösvény alján parkoló mentőautókhoz kísérték őket.

A teljes mentési művelet mintegy hét órát vett igénybe.

A mentőakció után a seriffhivatal dicséretben részesítette a túrázókat, akik számos óvintézkedést tettek biztonságuk érdekében. Többek között vittek magukkal póttelefont, ha az egyik lemerülne, volt kültéri túlélőcsomagjuk, emellett rokonaikat is tájékoztatták arról, hogy pontosan merre haladnak majd a túra során.

Kapcsolódó tartalom

Forrás: New York Post

Ajánljuk még