Videó

Megrázó felvételen, ahogy machetével támad az utasra egy maszkos késelő a londoni metróban

Így csapott le a tél és a havazás Európára

Több európai országban gondot okoz a téliesre fordult időjárás. Románia délkeleti megyéiben havazás és viharos szél bénította meg a közlekedést, több autópályát le kellett zárni, Bulgáriában pedig az egyik hágónál alakult ki hatalmas dugó a havazás miatt.

Kilométeres sor alakult ki a Petrohan-hágón Bulgáriában. Az átjáró környékén hosszú ideig akadozott a forgalom, miután több autó is elakadt a vastag hóban.

„Reméljük, hamarosan el tudunk indulni. Ha a hőmérséklet tovább csökken és a hó felhalmozódik, még téli gumival sem tudunk majd továbbmenni” – panaszolta az egyik sofőr.

Nem csak a rengeteg hó nehezíti a közlekedést.

Az erős szél miatt a hatóságok arra kérték az embereket, hogy legyenek óvatosak, ha épületek, villanyvezetékek és fák mellett haladnak el. Ha pedig tehetik, maradjanak otthon.

Kapcsolódó tartalom

Ausztriában is beköszöntött a tél, Stájerországban csaknem 15 centiméternyi friss hó hullott. Az autósoknak ott már kötelező téli gumit használni, a hókotrók pedig folyamatosan járják az utakat.

Bár a gyerekek és a turisták élvezik a téliesre fordult időjárást, a rendfenntartóknak rengeteg gondot okoz a hatalmas mennyiségű hó. Szombaton lezuhant egy kisrepülőgép Felső-Ausztriában, a helikopteres mentőcsapatok azonban a nagy hó miatt csak nagyon nehezen tudták megközelíteni a helyszínt, órákkal a baleset után találtak rá a roncsra. A négy utas nem élte túl a balesetet.

Románia délkeleti részén a viharos erejű szél okozott fennakadásokat. A vasúti közlekedésben korlátozásokat vezettek be, mivel több helyen 90 kilométer/órás erejű szelet regisztráltak.

Lezárták a Fekete-tengeri kikötőket, valamint az egyik autópályát is.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció. A képen: havat takarít le egy kötelező hólánchasználatot jelző tábláról egy férfi a hóesésben az ausztriai Untertauern közelében, 2019. január 7-én. (Fotó: MTI/EPA/Christian Bruna)

Ajánljuk még