Aktuális

Lovagias felajánlásnak hitte, lépcsőházában rabolták ki a budapesti asszonyt

Zsíros álláshoz juttathatta férjét Ursula von der Leyen a koronavírus-járvány idején

A Magyar Nemzet szerint Heiko von der Leyent éppen akkor nevezték ki a Pfizer gyógyszergyárral szorosan együttműködő cég igazgatójának, amikor Ursula von der Leyen szöveges üzenetekben tárgyalt a vakcinabeszerzésekről. A lap úgy fogalmaz: von der Leyen előszeretettel hozza helyzetbe a családtagjai érdekeltségeit.

Tavaly áprilisban, két nappal a Fidesz–KDNP újabb kétharmados győzelme után jelentette be Ursula von der Leyen, hogy az Európai Bizottság megindítja a jogállamisági eljárást Magyarországgal szemben.

Kapcsolódó tartalom

Ugyanekkor fagyasztották be a koronavírus-járvány utáni helyreállítási alapból hazánknak járó uniós forrásokat is. Akkor legfeljebb kilenc hónaposra tervezték az eljárást, de az már több mint másfél éve tart.

A Magyarország elleni brüsszeli támadásokban meghatározó szereplő az Európai Bizottság, amelynek elnöke, Ursula von der Leyen, aki – miközben a szavakban a jogállamiság mellett és a korrupció ellen száll síkra –

előszeretettel hozza helyzetbe családtagjai érdekeltségeit

– írja a Magyar Nemzet.

Nem az oltóanyag a fontos, hanem az oltás – hangsúlyozta a Covid-járvány közepén az Európai Bizottság elnöke a közös uniós vakcinabeszerzés kapcsán.

A Magyar Nemzet cikkéből kiderül, hogy a német politikusnak talán mégis fontos lehetett maga az oltóanyag is.

Ursula von der Leyen férjét, Heiko von der Leyent a koronavírus-járvány idején, 2020 decemberében nevezték ki az amerikai Orgenesis nevű gyógyszergyártó vállalat egészségügyi igazgatójává – olvasható a cikkben.

Kapcsolódó tartalom

A lap szerint a cég szorosan együttműködik az Európai Bizottság vakcinabeszerzési botrányában szereplő Pfizerrel. Rámutatnak, hogy a befolyásos és gazdag részvényesek ellenére az Orgenesis éves bevételei mégis csak azután emelkedtek rekordszintre, hogy 2021 tavaszán

Ursula von der Leyen és a Pfizer elnöke sms-ekben tárgyalt arról, hogy az EU 35 milliárd dollár értékben vásárol vakcinát az amerikai gyártótól.

A Heiko von der Leyent egészségügyi igazgatóként sorai közt tudó vállalat 2021-ben és 2022-ben is 36 millió dollár éves nyereségre tett szert, miközben az addigi rekord 21 millió dollár volt 2018-ból – teszi hozzá a Magyar Nemzet.

Az írásban kiemelik:

az Európai Bizottság botrányos körülmények között lebonyolított Pfizer-vakcinabeszerzése és a Heiko von der Leyenhez köthető Orgenesis rekordbevételei közti időbeli egybeesés minimum gyanús,

arról már nem is beszélve, hogy 2022 májusában egy Orgenesis által vezetett konzorcium négymillió eurós támogatást nyert az Európai Innovációs Tanács egyik programján.

Kapcsolódó tartalom

A Magyar Nemzet úgy fogalmaz: miközben tehát az Európai Bizottság visszatartja a Magyarországnak jogosan járó uniós forrásokat, addig az Európai Bizottság elnökének férjét alkalmazó cég támogatására eurómilliókat ad Brüsszel.

Nem ez volt az első alkalom, hogy a bizottság elnöke bajba került az időközben eltűnt szöveges üzenetei miatt. Ursula von der Leyen, Angela

Merkel minisztereként is sms-ben kötött tanácsadói szerződéseket.

Ráadásul egy olyan hadiipari céggel, amelynél a bizottság elnökének egyik fia is jól fizető állást kapott.

Kiemelt kép: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke  férjével, Heiko von der Leyennel  2023. július 25-én (Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek)

Ajánljuk még