Aktuális

Szoboszlai: Nincsenek fájdalmaim, és szeretnék mihamarabb csúcsformába kerülni

Legalább 23-an meghaltak – több száz métert zuhant a szakadékba az autóbusz

| Szerző: hirado.hu
Legalább huszonhárman életüket vesztették kedden egy buszbalesetben a perui Andok északi részén futó autópályán. A rendőrség tájékoztatása szerint a baleset pontos oka egyelőre ismeretlen.

A rendőrség közleménye szerint az autóbusz letért az autópályáról Corongo tartományban, majd a szakadékba zuhant. Az utasok pontos számáról nem közöltek információt.

A balesetben a buszon utazók közül 23-an vesztették életüket. A hírek szerint a több mint 3000 méteres magasságban fekvő helyszínen továbbra is folynak a mentési munkálatok.

Kapcsolódó tartalom

A dél-amerikai országban nagyon gyakoriak a közúti balesetek, különösen a halálos buszbalesetek száma magas, amik legfőképp az autóutak és a járművek rossz állapota miatt történnek.

Tavaly augusztusban 13-an haltak meg egy buszbalesetben az ország déli részén, alig egy hónappal később pedig egy busz szintén szakadékba zuhant a mostanihoz közeli régióban. A tragédia legkevesebb húsz áldozatot követelt.

Kapcsolódó tartalom

Peruban a helyi ombudsman adatai szerint a halálos közúti balesetek száma évek óta növekszik. Tavaly 3312-en vesztették életüket, és több mint 53 ezren sérültek meg ilyen jellegű szerencsétlenségekben.

Forrás: Daily Mail

A kiemelt kép illusztráció. (Forrás: MTI)

Ajánljuk még