Aktuális

Lovagias felajánlásnak hitte, lépcsőházában rabolták ki a budapesti asszonyt

Közel félezer Hamász-tag tartózkodhat Németországban – A betiltott palesztin szervezetek támogatói után razziáztak a hatóságok

Nagyszabású razziát tartottak a német hatóságok több tartományban is, amin a Hamász és egy másik betiltott palesztin szervezet németországi támogatóit keresték. Négy tartományban összesen 15 ingatlant kutattak át, egy rendőrségi szóvivő szerint csak Berlinben 11 helyszínen tartottak házkutatást, hogy bizonyítékokat és vagyontárgyakat foglaljanak le. A német kormány november elején tiltotta be a Hamász után a palesztin foglyokat támogató Samidoun csoportot is, és határozott fellépést ígért ellenük.

Mint arról korábban a hirado.hu beszámolt, a német biztonsági erők több ingatlant is átkutattak Berlinben, Alsó-Szászországban, Észak-Rajna–Vesztfáliában és Schleswig-Holsteinben. Az intézkedéseket a közigazgatási bíróságok rendelték el a tiltások végrehajtása és a betiltott csoportok szerveződésének további tisztázása érdekében.

Kapcsolódó tartalom

A német belügyminisztérium közleményéből pedig kiderül, hogy összesen 15 ingatlanban tartottak házkutatást. Egy rendőrségi szóvivő szerint csak Berlinben 11 helyszínen tartottak házkutatást, hogy bizonyítékokat és vagyontárgyakat foglaljanak le.

Német rendőrök bizonyítékokat foglaltak le a Hamász és a Samidoun feltételezett ingatlanjaiban tartott razzia során Berlinben (Fotó: EPA/Filip Singer)

A közleményben emlékeztetnek, hogy

becslések szerint a Hamásznak mintegy 450 tagja van Németországban.

A német hatóságok egyre keményebben lépnek fel egyes muszlim és palesztin csoportok ellen az országban, miután a Hamász október 7-én Izrael ellen indított támadása óta megnőtt az antiszemita megmozdulások száma az országban.

Kapcsolódó tartalom

Nancy Faeser német belügyminiszter az üggyel kapcsolatban úgy fogalmazott: „Folytatjuk következetes fellépésünket a radikális iszlamisták ellen.” Hozzátette: „A Hamász és a Samidoun németországi betiltásával egyértelmű jelzést küldtünk, hogy nem tűrjük el a Hamász Izrael elleni barbár terrorjának dicsőítését vagy támogatását.

Mint ismert, a német kormány november 2-án betiltotta a palesztin foglyokat támogató Samidoun szervezetet – mely Berlin szerint antiszemita propagandát terjeszt –,

és további intézkedéseket vezetett be a Hamász támogatásának felszámolása érdekében.

A 2012-ben létrehozott Samidoun nemzetközi szervezet, más néven a Palesztin Foglyok Szolidaritási Hálózata Izrael- és zsidóellenes propagandát terjeszt azzal az ürüggyel, hogy szolidaritási szervezetként a börtönökben fogva tartott palesztin foglyok jogaiért küzd – mondta a német belügyminiszter.

A tilalom értelmében a csoportok vagyonát elkobozhatják, és betiltották internetes jelenlétüket és közösségi médiás tevékenységüket is. Aki továbbra is aktívan tevékenykedik a szervezetekért, az bűncselekményt követ el – hangoztatta a minisztérium.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Német rendőrök bizonyítékokat foglaltak le a Hamász és a Samidoun feltételezett ingatlanjaiban tartott razzia során Berlinben (Fotó: EPA/Filip Singer)

Ajánljuk még