Aktuális

Kettészakad ma az ország – térképen mutatjuk, milyen idő várható

A német hatóságok házkutatásokat tartottak a Hamász és a Samidoun szervezetek tevékenységével kapcsolatban

A német hatóságok csütörtökön házkutatásokat tartottak négy tartományban a terrorszervezetként nyilvántartott Hamász palesztin iszlamista szervezet, valamint a Samidoun palesztinbarát csoport tevékenységének korábban bejelentett betiltásával kapcsolatban – derül ki a német belügyminisztérium közleményéből.

A tárca vezetője, Nancy Faeser a dokumentum szerint hangsúlyozta: „Folytatjuk következetes fellépésünket a radikális iszlamisták ellen”. Hozzátette: „A Hamász és a Samidoun németországi betiltásával egyértelmű jelzést küldtünk, hogy nem tűrjük el a Hamász Izrael elleni barbár terrorjának dicsőítését vagy támogatását”.

Kapcsolódó tartalom

A német biztonsági erők több ingatlant is átkutattak Berlinben, Alsó-Szászországban, Észak-Rajna-Vesztfáliában és Schleswig-Holsteinben. Az intézkedéseket a közigazgatási bíróságok rendelték el a tiltások végrehajtása és a betiltott csoportok szerveződésének további tisztázása érdekében – közölte a belügyminisztérium. Összesen 15 ingatlanban tartottak házkutatást. Egy rendőrségi szóvivő szerint csak Berlinben 11 helyszínen tartottak házkutatást, hogy bizonyítékokat és vagyontárgyakat foglaljanak le.

A német kormány november 2-án betiltotta a palesztin foglyokat támogató Samidoun csoportot, és további intézkedéseket vezetett be a Hamász támogatásának felszámolása érdekében.

A 2012-ben létrehozott „Samidoun nemzetközi szervezet, más néven a Palesztin Foglyok Szolidaritási Hálózata Izrael- és zsidóellenes propagandát terjeszt azzal az ürüggyel, hogy szolidaritási szervezetként a börtönökben fogva tartott palesztin foglyok jogaiért küzd” – mondta Faeser a közlemény szerint.

Kapcsolódó tartalom

A tilalom értelmében a csoportok vagyonát elkobozhatják, és betiltották internetes jelenlétüket és közösségi médiás tevékenységüket is. Aki továbbra is aktívan tevékenykedik a szervezetekért, az bűncselekményt követ el – hangoztatta a minisztérium.

Ajánljuk még