Aktuális

Megdőlt a fővárosi rekord

Máris visszavették a ChatGPT-t kifejlesztő cég minap kirúgott vezérigazgatóját

| Szerző: hirado.hu
Sam Altmant, az MI-forradalom élharcosát, az OpenAI társalapítóját és főnökét néhány napja váratlanul elbocsátotta a cég igazgatótanácsa. Mire Altman bejelentette, hogy a Microsofthoz csatlakozik.

Az OpenAI kedd éjjel bejelentette, hogy Sam Altman újra a vállalat vezérigazgatója lesz – írta meg a Reuters hírügynökség.

Kapcsolódó tartalom

Ahogy a hirado.hu megírta,

pénteken Sam Altmant, az MI-forradalom élharcosát, az OpenAI társalapítóját és főnökét váratlanul elbocsátotta a cég igazgatótanácsa. Altman pedig néhány órával később aláírt a Microsofthoz.

„Altman távozása az igazgatótanács tanácskozása után következett be, amely után arra a következtetésre jutottak, hogy a vezérigazgató nem volt teljes mértékben őszinte az igazgatótanáccsal, ez pedig nagyban akadályozta azt feladatai elvégzésben” – írta a cég a pénteken kiadott közleményében, majd nem sokkal ezután kinevezték Emmett Sheart, a Twitch videó-streamingszolgáltatás korábbi vezetőjét igazgatónak.

Ennél is meglepőbb volt, hogy másnap Satya Nadella, a Microsoft – mely egyébként az OpenAI egyik legnagyobb befektetője – főnöke az X-en közzétette, Altman és az OpenAI távozó munkatársainak jelentős része csatlakozik a szoftveróriáshoz, hogy egy új, fejlett mesterséges intelligenciával foglalkozó kutatócsoportot vezessenek.

Az OpenAI egy évvel ezelőtt tette elérhetővé a ChatGPT-t, mellyel rögtön az egyik legkomolyabb mesterséges intelligenciával (MI) foglalkozó céggé vált.

Az Altman és az OpenAI között lejátszódó, fordulatokban bővelkedő történet túlmutat önmagán. Az esetről és annak jelentőségéről szóló bővebb írásunkat ide kattintva olvashatja el.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Sam Altman (Fotó: EPA/JOHN G. MABANGLO)

Ajánljuk még