Aktuális

Kényszerleszállást hajtott végre Lengyelországban egy amerikai drón

Belgium egymillió euró értékű orvosi segélycsomagot küld Gázába

Belgium november végéig egymillió eurós orvosi segélycsomagot küld a Gázai övezetbe – jelentette be Caroline Gennez belga fejlesztési együttműködési miniszter hétfőn.

„Jelenleg a gázai kórházak hetvenöt százaléka működésképtelen. A Gáza északi részén lévő huszonnégy egészségügyi intézményből csak egy működik még, és ott is alig maradt gyógyszer. Sok orvos, ápoló és más segélymunkás megsérült, eltűnt vagy életét vesztette. Az üzemanyag- és áramhiány miatt a sebészek kénytelenek mobiltelefonjuk vagy zseblámpájuk fényénél operálni. A mentőautók nem tudnak közlekedni” – taglalta a gázai helyzetet a miniszter.

Az orvosi ellátmányt, amelyet a belga közegészségügyi minisztérium biztosít, repülővel szállítják Oostendéből az egyiptomi Sínai-félsziget északi részén fekvő El-Arís városba, amely egyórányi autóútra van a Gázai övezetbe vezető rafahi átkelőtől. A szállítás a Vöröskereszttel és az egyiptomi kormánnyal együttműködve történik.

Kapcsolódó tartalom

A segélyszállítmány többek között gyógyszereket, sebészeti műszereket, ortopédiai felszereléseket – kerekesszékeket és mankókat -, illetve a légzési problémákkal küzdő betegek ellátására szolgáló eszközöket tartalmaz.

Ajánljuk még