Rendkívüli

Negyven halálos áldozata és több mint száz sebesültje van egy koncertterem elleni támadásnak Moszkva mellett

A folyóba vetette magát a nő, hogy megmeneküljön a gyilkos karmai közül

| Szerző: hirado.hu
Több mint harminc éve elkövetett gyilkosság tettesét fogták el az Egyesült Államokban. A gyilkost egy DNS-vizsgálat segítségével kapcsolták az áldozatához, akivel 1991-ben végzett egy középiskola közelében. Évekkel a bűncselekmény előtt a gyilkos egy másik nőt is megtámadott, akinek azonban sikerült megszöknie.

Kapcsolódó tartalom

Több mint harminc évvel a gyilkosság után elítélték azt a férfit, aki 1991-ben megölt egy tinédzsert. Patrick Nicholast, a Washington állambeli gyilkost 2019-ben kötötték az esethez, amikor egy DNS-vizsgálat összekapcsolta a férfit az áldozattal. A nyomozók kiderítették, hogy a gyilkos évekkel korábban egy másik nőre is rátámadt, akinek azonban sikerült megszöknie Nicholas karmai közül.

1983 júniusában az akkor 21 éves Anne Croney véletlenül összefutott Nicholasszal egy parkolóban a Columbia folyó mellett. „Normálisnak és barátságosnak tűnt” – emlékezett vissza Croney.

A férfi azt állította, hogy csak most költözött a városba, ezért Croney programokat ajánlott neki, köztük a vízi síelést. Nicholas azt mondta, hogy nem tud úszni, és a többi programlehetőségről beszélt, de közben furcsán remegett a hangja, és zavarba hozta Croney-t, ezért a nő azt mondta, hogy indulnia kell. Amikor azonban be akart szállni az autójába, a férfi kést nyomott a torkához, és arra kényszerítette, hogy vetkőzzön le. Nicholas a folyó partjához vitte a nőt, aki hirtelen beugrott a vízbe, hogy megmeneküljön.

„Körülbelül a part felénél jártunk, amikor azt mondta, hogy álljak meg. Elfutottam és belevetettem magam a folyóba, mivel korábban mondta, hogy nem tudni úszni. Olyan gyorsan haladtam, ahogy csak tudtam” – emlékezett vissza a nő.

Nicholast nem találták meg a támadás után.

Kapcsolódó tartalom

A férfi nyolc évvel később, 1991-ben meggyilkolta a 16 éves Sarah Yarboroughot. Yarborough holttestét egy csapat fiú találta meg középiskolájuk közelében, Federal Way-ben. Az egyikük, Drew Miller elmondta, hogy befagyott sártócsákat tört fel a barátaival, amikor távolról meglátta a férfit. A tinédzserek később azon a helyen, ahol korábban a férfi állt, meglátták a fiatal lány holttestét.

A rendőrök a leírás alapján nem tudták azonosítani az elkövetőt, de közel harminc évvel később, 2019-ben egy DNS-vizsgálatnak köszönhetően Patrick Nicholast nevezték meg gyanúsítottként. Az esküdtszék idén bűnösnek találta a férfit gyilkosság vádjában, akit a bíróság 45 év börtönbüntetésre ítélt.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció.

Forrás: New York Post

Ajánljuk még