Baleset

Frontálisan ütközött egy autó és kisteherautó: egy ember meghalt, hárman megsérültek

Több új tervet vizsgálnak az Indiában beomlott alagútban rekedt emberek kimentésére

Az indiai hatóságok öt új tervet vizsgálnak a Himalájában beomlott alagútban rekedt munkások kimentésére, miután egy hete sikertelenül próbálkoznak a művelettel.

Az ország északi részén lévő Uttarakhand államban november 12-én egy épülő autópálya-alagútban negyvenegy férfi rekedt benn. A hatóságok azt közölték, hogy a munkások biztonságban vannak, és egy csövön keresztül juttatnak el élelmiszert hozzájuk. A baleset okát egyelőre nem állapították meg, bár a hegyvidéki régió hajlamos a földcsuszamlásokra, földrengésekre és árvizekre.

A mentők vízszintesen fúrtak vájatot a törmeléken keresztül a 4,5 kilométeres alagútban rekedt munkások irányába, de pénteken eltört a fúrógép, és egy újat szállítottak a helyszínre.

A fúrást felfüggesztették, és még négy-öt napba telik, amíg „jó híreket kapunk” – mondta Bhaskar Hulbe, az alagútprojekt különleges ügyeletes tisztje.

Most a mentőcsapat alternatívákat mérlegel, beleértve egy merőleges alagút kialakítását két javasolt útvonallal és egy 15 cm széles cső behelyezését – derült ki a kormányzati dokumentumból, amelybe betekintést nyert a Reuters brit hírügynökség.

A csapdába esett munkások C-vitamint és gyógyszereket, köztük depresszió elleni tablettákat kaptak

– mondta a mentési munkálatokban részt vevő egyik egészségügyi tisztviselő.

Az egészségügyi minisztérium a helyszín közelében tábort állított fel az orvosi vizsgálatok elvégzésére, és 10 mentőautót tart készenlétben.

Kiemelt kép: Mentőegységek egy épülő autóalagút bejáratánál az észak-indiai Uttarakhand állam Nepállal határos hegyvidéki térségében, Uttarkasi városnál 2023. november 14-én. (Fotó: MTI/EPA/Abhjudaja Kontala)

Ajánljuk még