Aktuális

Helikopter zuhant az autópályára, többen megsérültek

Volt francia miniszterelnök: A nemek tagadásáról folytatott abszurd vitáink közben elfelejtettük a lényeget, a radikális iszlamizmus folyamatos előretörését

| Szerző: hirado.hu
Saját arroganciánktól elvakulva, a woke-izmusról vagy a nemek tagadásáról szóló abszurd vitáink közben a túlbecsült orosz fenyegetés megszállottjaiként, nem voltunk hajlandók észrevenni a totalitárius iszlám által jelentett fokozódó veszélyt – erről beszélt egy konferencián Francois Fillon volt francia miniszterelnök.

A Hamász által elkövetett mészárlás nem egy félrevezetett kisebbségi terrorcsoport elszigetelt cselekedete. Ez egy olyan mély gyökerekkel rendelkező mozgalom egyik legerőszakosabb és

legszélsőségesebb megnyilvánulása volt, amely már a világbékét fenyegeti

– fogalmazott Francois Fillon az általa alapított és vezetett Cselekedet a békéért a Kelet keresztényeivel (APCO) szervezet minapi rendezvényén.

Céljuk: a totalitárius rendszer

Fillon aktívan, hosszabb ideje foglalkozik a közel-keleti keresztények ügyével.

Kapcsolódó tartalom

A Valeurs Actuelles című lap szerint Fillon hozzátette: a Hamász mozgalma a palesztinok kétségbeeséséből táplálkozik, akiknek nehéz helyzetéről a Nyugat már elfeledkezett. A szervezet küzdelme azonban sokkal szélesebb körű, mint pusztán a palesztin kérdés, és az al-Kaidához, az Iraki és Levantei Iszlám Államhoz, valamint a Muzulmán Testvériséghez hasonlóan része egy globális projektnek, amelynek célja egy totalitárius rendszer létrehozása a világ nagy részén, az iszlám színeiben.

Illusztráció (Fotó: Abed Rahim Khatib/Anadolu Agency/Getty Images)

Saját arroganciánktól elvakulva, a woke-izmusról vagy a nemek tagadásáról folytatott abszurd vitáink közben a túlbecsült orosz fenyegetés megszállottjaiként elfelejtettük a lényeget: a radikális iszlamizmus folyamatos előretörését

Délkelet-Ázsiától Nyugat-Afrikáig, Seine-Saint-Denis-en, Molenbeeken és Birminghamen keresztül – idézi a konzervatív hetilap a korábban felsőoktatási miniszteri posztot is betöltő volt politikus.

Meghátráló kormányok

Ennek a totalitárius mozgalomnak az erejét jól mutatja az Izrael-ellenes tüntetések mérete világszerte, és az a körülmény is, hogy a dél-európai országok kormányainak többsége nem mer szembeszállni ezekkel az eszmékkel, és egyértelműen elítélni az október 7-én elkövetett, szörnyű bűnöket – hangoztatta Fillon.

Ma egy

jelentős regionális konfliktus küszöbén állunk a Közel-Keleten,

amelynek következményei felbecsülhetetlenek. Irán, Irak, Szíria, a libanoni Hezbollah és a jemeni húszik is arra várnak, hogy beléphessenek ebbe a konfliktusba – figyelmeztetett.

„Hogyan jutottunk ide?” – tette fel a kérdést Fillon. „Azzal, hogy hagytuk, hogy a palesztin kérdés elmérgesedjen. Az iraki állam elpusztításával. Azzal, hogy szabad kezet adtunk Oroszországnak és Törökországnak Szíriában. Azzal, hogy tizenöt évnyi hiábavaló harc után otthagytuk Afganisztánt a táliboknak. De mindenekelőtt azzal, hogy nem vettük észre az iszlám totalitárius fenyegetés felerősödését, amelyről

azt hittük, hogy csak néhány szélsőséges mozgalomra korlátozódik, holott világszerte muszlimok millióit érinti.

Azzal, hogy sorsukra hagytuk a keleti keresztényeket, akik gyakran egyensúlyt jelentettek a Közel-Keleten jelen lévő közösségek között!”

Kapcsolódó tartalom

Visszaszerezni Amerikától az irányítást

Mindenekelőtt hosszú távú stratégiát kell elfogadnunk a béke megőrzésére és civilizációnk védelmére – javasolta Fillon. Szerinte „ez azt jelenti, hogy visszaszerezzük az irányítást választásaink felett. Az ukrajnai konfliktus kezdete, 2012 óta az amerikaiak döntései és európai partnereink ehhez való, vak igazodása húz minket a mélybe”.

Kapcsolódó tartalom

Most már nagyon késő megfordítani az események menetét – szögezte le Fillon, aki szerint az izraeli–palesztin konfliktus továbbterjedésének megakadályozása most az elsődleges feladat.

„Ennek a terjeszkedésnek, eszkalálódásnak a főszereplője Irán.

Illúzió azt hinni, hogy a nyugati szankciók és az amerikai katonai fenyegetések elegendők lesznek ahhoz, hogy a mullahok rezsimjét visszatartsák attól, hogy fokozza részvételét ebben a konfliktusban. Ezért el kell szigetelni Iránt, miközben próbáljuk megtörni a Kína és Oroszország által kezdeményezett BRICS dinamikáját” – idézi a Valeurs Actuelles.

Magukra hagyott keresztények

A lap által ismertetett beszédben Fillon kiemelte: „Gyengeséget sugallt a Nyugat érdektelensége a keleti keresztények iránt.” Az európai külpolitikát szerinte „ma csak az érzelmek és a rövid távú célok vezérlik. Teljesen nélkülözi a stratégiát és a hosszú távú jövőképet”. Példának hozta fel, hogy „Hegyi-Karabahban 120 ezer keresztényt kényszerítettek száműzetésbe a nemzetközi közösség közönye miatt”.


Stratégiáink és cselekvési eszközeink alapos felülvizsgálata nélkül

egy harmadik világháború felé közeledünk, alvajáróként

– idézi a Valeurs Actuelles. A politikus rámutatott: „Azt állítjuk, hogy értékeink nevében cselekszünk, de döntéseink egyenesen a pusztulásukhoz vezetnek.”

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Francois Fillon francia elnökjelöltként tart sajtótájékoztatót Párizsban 2017. április 21-én. Leradírozták? (Fotó: Chesnot/Getty Images) 

Ajánljuk még