Időjárás

Jön a vihar, érkezhet a hó és a fejfájás – térképen mutatjuk, mi várható a következő napokban

Deutsch Tamás tájékoztatta az EP képviselőit arról, hogy nemzeti konzultáció indult Magyarország szuverenitásáról

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti (EP) delegációjának vezetője levélben tájékoztatta az uniós parlament képiviselőit pénteken arról, hogy Magyarország nemzeti konzultációt indított az ország önállóságáról Szuverenitásunk védelméről címmel.

A levélben – amelyet az MTI-hez is eljuttattak – Deutsch Tamás arról tájékoztatta az Európai Parlament valamennyi képviselőjét, hogy a nemzeti konzultáció kérdései öt, Magyarország biztonságát és szuverenitását közvetlenül érintő területet érintenek.

Kapcsolódó tartalom

Ezek között az EP-képviselő felsorolta Magyarország gazdasági függetlenségét, a migrációt és terrorizmust, az Európai Unió és Ukrajna kapcsolatait, a magyar gyermekvédelmi törvény felülvizsgálatát, valamint a politikai korrupciót.

„Mint ismeretes, Magyarországon a Fidesz vezette be a nemzeti konzultációkat, melyek célja, hogy iránymutatást adjon a kormány számára a magyar emberek álláspontjáról egyes kiemelten fontos vagy politikai kérdésekben, és megerősítse a kormány mandátumát az Európai Unióval folytatott tárgyalásain”

– fogalmazott.

A Fidesz-KDNP kormányai 2010 óta mintegy tucatnyi alkalommal éltek a közvetlen demokrácia ezen eszközével – tette hozzá levelében Deutsch Tamás.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még