Baleset

Kamionnal ütközött egy autó a sztrádán, forgalomkorlátozásra kell számítani

Szakadékba borult egy autóbusz, többen meghaltak

Szakadékba borult egy autóbusz szerdán Kasmír Indiához tartozó részén, a szerencsétlenségben a kormány közlése szerint legalább 36 ember meghalt.

A balesetben további 19-en megsérültek, őket kórházba szállították – közölte Dzsitendra Szingh tudományos és technológiai miniszter.

Kapcsolódó tartalom

A rendőrség szóvivője, Szunil Gupta az AFP francia hírügynökségnek azt mondta, hogy a tragédia a sofőr hanyagsága miatt következett be, mert a vezető nem vette figyelembe az úton a biztonsági korlátozást.

Hozzátette, hogy a busz túlzsúfolt volt, és a sofőr túl gyorsan hajtott. A jármű egy 250 méteres lejtőn gurult végig, miután letért az útról.

A busz Kistvárból a délebbi Dzsammuba tartott.

A halálos áldozatok hozzátartozóinak részvétét nyilvánította Narendra Modi indiai miniszterelnök is, aki az X-en arról is írt: „Imádkozom azért, hogy a kórházban lábadozó sérültek mihamarabb fölépüljenek”.

Modi az elhunytak családjainak 200 ezer rúpia (826 ezer forint), a sebesülteknek pedig 50 ezer rúpia (240 ezer forint) gyorssegélyt ígért.

Indiában gyakoriak a közlekedési balesetek, főként az utak rossz állapota, a járművek nem megfelelő karbantartása és a helyi közlekedési szabályok figyelmen kívül hagyása miatt. Szeptemberben 11 ember meghalt és 12 ember megsérült, amikor egy kamion és egy autóbusz ütközött az ország északi részében. Az indiai közlekedési és autópálya-minisztérium adatai szerint 2021-ben összesen több mint 153 ezren haltak meg és több mint 384 ezren sérültek meg közlekedési balesetben.

Ajánljuk még