Aktuális

Megszólalt Varga Judit Magyar Péterről: Folyamatosan sakkban akart tartani

Kutyahűség: két hónapig őrizte elhunyt gazdáját a kiskutya

| Szerző: hirado.hu
Két hónapot élt túl elhunyt gazdája mellett egy kutya az Egyesült Államokban, a Sziklás-hegységben. A nyugdíjas túrázónak augusztusban veszett nyoma, de a kutatócsapat több mint kétezer órányi keresés után sem bukkant a nyomára. A holttestet egy vadász találta meg, mellette pedig az áldozat hűséges kutyáját, aki gazdája mellett várta a segítséget.

Kapcsolódó tartalom

Két hónappal az eltűnése után találták meg egy coloradói túrázó holttestét a Sziklás-hegységben.

A 71 éves Rich Moore Pagosa Springből indult útnak, de nyoma veszett. Több mentőcsapat indult a keresésére, helikopterekkel fésülték át a hegycsúcs körüli erdőket. Az egyik ösvény alján rábukkantak Moore autójára, de a férfit több mint kétezer órányi keresés után sem találták meg.

Moore holttestére több mint két hónappal az eltűnése után egy vadász talált rá véletlenül. A férfi mocorgást hallott az egyik bokorból, ahonnan Moore kutyája, Finney ugrott elő.

A hatóságok szerint a kutya végig gazdája holtteste mellett maradt, feltehetően apró zsákmányokon élt. Finney-t állatorvoshoz vitték, utána pedig visszaadták az elhunyt férfi családjának.

A rendőrség még nem állapította meg a halál okát, de annyit közöltek, hogy nem gyanakodnak idegenkezűségre.

A Chaffee megyei kutató- és mentőszolgálat szerint Moore nem volt felkészülve a több mint négyezer méter magas csúcs megmászására, csupán egy pamut pulóvert viselt, az élelme és a vize sem volt elegendő egy ilyen hosszú túrához.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció.

Forrás: New York Post

Ajánljuk még