Aktuális

Megszólalt Varga Judit Magyar Péterről: Folyamatosan sakkban akart tartani

Brit államtitkár: A kormány keresztül fogja vinni a bevándorlók Ruandába telepítésének tervét

A brit kormány mindenképpen keresztül akarja vinni az illegális bevándorlók Ruandába telepítésére vonatkozó terveket – jelentette ki Robert Jenrick, a brit belügyminisztérium bevándorlási államtitkára a The Telegraph című lapnak adott interjúban.

A kabinet a jövő évi választásokig „teljes egészében” fel akarja számolni a tenger felőli illegális bevándorlást – mondta Jenrick az interjúban, amelyet Suella Braverman belügyminiszter hétfői felmentése után adott.

Kapcsolódó tartalom

Mindenki biztos lehet abban, hogy körültekintő kormányként átgondoltunk minden lehetséges lépést, amelyet a jövőben tehetünk” – mondta Jenrick. Hozzátette: a volt belügyminiszterrel számos lehetőséget megvizsgáltak, és arra a meggyőződésre jutottak, hogy „a rendszerbe be kell vezetni az elrettentést”.

Biztosítanunk kell, hogy a Ruanda-terv még a jövő évi választások előtt sikerrel végződjön” – jelentette ki az államtitkár, hangsúlyozva, hogy feltételeknek és kifogásoknak nincs helyük, és a kormány mindent megtesz azért, hogy a terveket megvalósítsa.

Jenrick elismerte, hogy a kormány törekvéseit jelentősen megnehezítheti, ha jogellenesnek ítélik az illegális menedékkérők Ruandába telepítésére vonatkozó elképzelést. A legfelsőbb bíróság szerdán hoz döntést az üggyel kapcsolatban.

Kapcsolódó tartalom

A fellebbviteli bíróság nyáron jogellenesnek ítélte a több millió font költségvetésű tervet, de a belügyminisztérium fellebbezést nyújtott be a döntés ellen.

Az államtitkár elmondta: amennyiben a legfelsőbb bíróság elutasítja a fellebbezést, abban az esetben is mindent meg kell tenni, hogy az illegálisan érkező csónakokat megállítsák.

Ajánljuk még