Gyász

Elhunyt Tordy Géza színművész

Az ismeretlenbe vezette a túrázót a Google térképe, helikopterrel kellett kimenteni

| Szerző: hirado.hu
Az internetre feltöltött valótlan ösvényt megjelölő túraútvonalat követve tévedt el egy férfi Kanadában. A hegyoldalon rekedt túrázót helikopterrel mentették ki. A mentőcsapat a baleset után közölte, hogy a Google törölte a hamis ösvényt, ami miatt az elmúlt két hónapban már a második túrázó rekedt fent a hegyen.

Kapcsolódó tartalom

Helikopterrel mentettek ki egy túrázót a Vancouvertől északra fekvő Fromme-hegyről, aki a Google térképet követve eltévedt, és a hegyoldalon rekedt.

A túrázó egy, a Google térképen bejelölt, valójában nem létező útvonalat követett, amikor a hegyoldalon rekedt. A vancouveri székhelyű North Shore mentőszolgálat légi úton indult a férfi keresésére, akit egy sűrűn nőtt erdős területen találtak meg. A csapat egy része leereszkedett a hegyoldalra, és gyalog segítették le a túrázót egy olyan tisztásig, ahol a helikopter le tudott szállni.

A mentőszolgálat szerint két hónapon belül ez volt a második alkalom, hogy a Fromme-hegyen rekedt túrázót mentettek ki, aki a Google térképére feltöltött valótlan túraösvényt követte.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció.

Forrás: New York Post

Ajánljuk még