Baleset

Négyen meghaltak és heten megsérültek, amikor egy autó a nézők közé hajtott az Esztergom-Nyerges Rally versenyen

Több forgatókönyve is lehet Amerikának, hogy lecserélje Zelenszkijt

Az Asia Times oldalán jelent meg egy cikk, amiben azt írják, hogy az USA az Egyesült Királysággal kiegészülve le akarja váltani Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, amit vagy egy elnökválasztás keretén belül tesznek meg, vagy egy Majdan-szerű felfordulás keretében. A lap beszámol róla, hogy nem ez az első alkalom, hogy az Egyesült Államok dönt az ukrán elnök személyéről – írja a Magyar Nemzet. 

2014-ben szivárgott ki egy telefonbeszélgetés a jelenlegi külügyminisztériumi államtitkár, Victoria Nuland és az akkori kijevi amerikai nagykövet, Geoffrey Pyatt között, amelyben azt latolgatták, hogy ki lehet „elfogadható” elnökjelölt Ukrajnában, és segítségül hívták Joe Biden akkori alelnököt is.

Biden mellett Jake Sullivan, Biden akkori és jelenlegi nemzetbiztonsági tanácsadója is részt vett Ukrajna következő elnökének megválasztásában.

Kapcsolódó tartalom

„Ugyanaz a három amerikai szereplő – Biden, Sullivan és Nuland – dönt ismét Ukrajnáról. Miért lenne ez a három hajlandó Zelenszkijt félredobni?” – teszi fel a kérdést a lap, amit meg is válaszol a volt CIA-ügynök, terrorelhárítási szakértő, Larry C. Johnsonra hivatkozva. Zelenszkij elmozdításának hátterében az állhat, hogy nem követte megfelelően Washington ellentámadásra vonatkozó stratégiáját és ezért maradt el az ukrán katonai siker.

A cikk szerzője egyenesen „tiszta propagandának” nevezi azokat a nyugati, amerikai és európai sajtóban terjedő híreket, hogy az ukránok jelentős katonai sikereket érnek el Oroszországgal szemben.

A kiemelt kép illusztráció. 

Ajánljuk még