Időjárás

Óriási fordulatot vesz az időjárás – kiderül, mit hoz a zsákban Sándor, József, Benedek

Bombariadó az Európai Parlament épületénél, a brüsszeli rendőrség lezárta a környéket

| Szerző: hirado.hu
Bombafenyegetés miatt vonultak ki a rendőrök Brüsszelben a Leopold park környékére. A helyszínt a hatóságok lezárták. A Leopold park közvetlenül az Európai Parlament épülete mellett található. A közösségi médiában terjedő hírek szerint az EP-épülete nincs veszélyben.

„Brüsszeli diplomáciai biztonsági források szerint a fenyegetés valós. A bombafenyegetésről az Európai Parlament sms-ben küldött üzenetben értesítette az EP-képviselőket. Az üzenet szerint a Leopold parkot a rendőrség szalaggal zárta le, az EP épülete azonban nincs veszélyben. A park egyébként viszonylag nagy, négy bejárata van, mindegyiknél rendőrautók állnak, senki sem mehet be. A forgalom a park könyékén zavartalan, a gyalogosok azonban a parkkal szembeni járdán közlekedhetnek” – fogalmazott Baraczka Eszter, az M1 brüsszeli tudósítója.

Az EP munkatársai elmondták,

az épületet nem zárták be, senkinek sem kellett elhagynia az épületet.

A hírek szerint a fenyegetés miatt péntek délelőtt a Schaerbeek negyedben található King Baudouin Főiskolát is kiürítették. Az iskola vezetésének tájékoztatása szerint a diákokat és a tanárokat a közeli parkokba evakuálták. Az épületet rendőrök vizsgálják, a diákok és a tanárok biztonságban vannak. Az iskolába senki sem léphet be, ameddig arra a rendőrség nem ad engedélyt.

A kiemelt kép illusztráció. (Forrás: MTI)

Ajánljuk még